Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Veganima umrla beba jer su je hranili samo mlijekom majke

Francuska: Obdukcija je pokazala kako je 11-mjesečnoj Louise manjkalo vitamina A i B12, ključni za zdravlje i rast djeteta. Majka je priznala da je kćer samo dojila

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
55 komentara

Francuski par Sergine i Joel Le Moaligou postali su vegani nakon što su pogledali dokumentarac o brutalnom ubijanju goveda. Nakon toga prestali su jesti sve proizvode životinjskog porijekla te su se okrenuli alternativnoj medicini. Životni stil prenijeli su i na svoju 11-mjesečni kćerkicu Louise. Nju je Sergine isključivo hranila svojim mlijekom. U ožujku 2008. godine Louise je počela naticati i znojiti se. Nije prestajala plakati i činilo se kao da nema energije.

Sergine je pozvala liječnike. No, po dolasku u njihovu kuću liječnici su samo mogli konstatirati smrt bebe. U vrijeme smrti Louise je težila 5,7 kila dok su njezini vršnjaci težili osam kila, što je uobičajeno za bebe te dobi. Ekipa hitne pomoći odmah je ustvrdila kako je curica blijeda i premršava, a tek tada je Sergine priznala da ju je samo dojila. Obdukcija je pokazala kako je Louise manjkalo vitamina A i B12, koji su nužni za zdravlje i rast djeteta. Zbog tog nedostatka djevojčica je bila osjetljiva, a infekcije su je češće pogađale.

Cijeli slučaj završio je na sudu jer su roditelje optužili za nemar. Njihova odvjetnica na sudu je rekla kako su oni ljudi koji su čitali krive knjige u krivo vrijeme, jer su onemoćalu kćerkicu pokušali izliječiti alternativnom medicinom. Iako su svjesni svojih grešaka par je na suđenju tvrdio kao se ne osjeća krivim.

Osudili su ih na 30 godina zatvora zbog 'nemara i uskraćivanja hrane što je dovelo do smrti'. Slučaj ovog francuskog para vjeruje se da je prvi u kojem je par osuđen na zatvorsku kaznu povezanu zbog veganskog stila života, piše Daily Mail.

Možda vas zanima i ovo:
Message