Obavijesti

News

Komentari 501

Povijesna odluka: Britanija je prva zemlja koja napušta EU!

Povijesna odluka: Britanija je prva zemlja koja  napušta EU!

Ovo je najveća promjena u svijetu od pada Sovjetskog Saveza. Cijeli svijet ulazi u period velike nesigurnosti. Ovo utječe na živote svih nas, samo su neki od komentara

VIDEO

Konačni rezultati referenduma o budućnosti Ujedinjenog Kraljevstva pokazali su da se 51,9 posto Britanaca izjasnilo za izlazak iz Europske unije, dok je za ostanak bilo 48,1 posto

Ovo je prvi put u povijesti da neka zemlja napušta Europsku uniju.

 - Ovo je najveća promjena u svijetu od pada Sovjetskog Saveza. Cijeli svijet ulazi u period velike nesigurnosti. Ovo utječe na živote svih nas, objavio je na Twitteru BBC-jev vanskopolitički novinar i urednik John Simpson.

Prema informacijama portala Politico, u 8 sati će biti organizirana hitna telekonferencija šefova parlamenata država članica Europske unije, javlja portal Politico.

Čelnik eurofobne stranke UKIP-a Nigel Farage rekao je u petak da počinje 'sanjati neovisno Ujedinjeno Kraljevstvo.
Sada se usuđujem sanjati zoru koja se rađa nad neovisnim Ujedinjenim Kraljevstvom', izjavio je predsjednik UKIP-a pred pristašama izlaska zemlje iz Europske unije okupljenim u jednoj zgradi u Londonu.

- Učinili smo to za čitavu Europu. Nadam se da će ova pobjeda srušiti ovaj neuspjeli projekt i odvesti nas u Europu suverenih država. Odbacimo (europsku) zastavu, Bruxelles i sve što je propalo. Neka 23. lipnja bude naš dan neovisnosti - zaključio je pred oduševljenim mnoštvom.

EU referendum

Zagovornici ostanka Ujedinjenog Kraljevstva u Europskoj uniji,  nakon objavljivanja zasad još neslužbenih rezultata koji pokazuju da se ta zemlja odlučila napustiti EU, većinom su komentirali kako je ovo tužan dan za EU i Britaniju.

Tijekom dana se očekuje obraćanje premijera Davida Camerona koji bi trebao objasniti koji su daljni potezi. Mnogi smatraju da će do pregovora oko izlaska iz Unije doći vrlo brzo. Mnogi predviđaju i da će Cameron morati dati ostavku na mjesto premijera.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 501
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk