Obavijesti

News

Komentari 253

Pokušali ga odgovoriti: Izvukao je osigurač iz bombe i raznio se

Pokušali ga odgovoriti: Izvukao je osigurač iz bombe i raznio se
13

Muškarac (54) je u razgovoru s policajcima navodno kazao kako ne želi nikome nauditi i ne želi nikakvo zlo drugim ljudima. Ipak, oko 19.50 sati čule su se dvije eksplozije. Aktivirao je bombu...

VIDEO

Muškarac se u utorak oko 17.30 sati automobilom dovezao na plažu Kaštelet u Splitu. Navodno je sam nazvao policiju i rekao im kako ima bombe i da će se ubiti.  Policija je odmah sve blokirala i zabranila prolaz tim dijelom grada.  Iako su sa suicidalnim muškarcem dugo razgovarali, policijski pregovarači nisu uspjeli promijeniti njegovu odluku da se ubije. Bombu je aktivirao oko 19.50 sati.  

Svjedoci kažu da su se čule dvije eksplozije. Neslužbeno se doznaje da je u pregovorima sudjelovala i njegova supruga. Nije poznato što ga je ponukalo da digne na sebe ruku.  

Tijek događaja: 

21.50 - Policija je potvrdila da se 54-godišnjak ubio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Unatoč velikom nastojanju i naporu policije da se ova situacija okonča na pozitivan način, nažalost 54-godišnjak je počinio samoubojstvo aktiviranjem eksplozivne naprave. U cjelokupno postupanje bili su uključeni policijski službenici koji su nakon zaprimljene dojave ostvarili prvi kontakt, kao i načelnik policijske postaje. U događaj je uključen i policijski pregovarač, te sve osobe za koje je policija smatrala da će 54-godišnjaka odgovoriti od namjere da počini nešto na svoju ili tuđu štetu. Osim njega, nitko drugi nije ozlijeđen, a policija osigurava mjesto događaja, obavlja se očevid i utvrđuju sve okolnosti ovog dogadjaja, o kojem je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo - izvijestili su iz policije.

-----------------------------------

20.31 - Policija je obavijestila javnost o eksploziji na plaži, kako je na terenu protueksplozivna ekipa i da je očevid u tijeku, ne navodeći da ima poginulih ili ozlijeđenih.

Neslužbeno doznajemo kako je muškarac koji se raznio 1963. godište, te da je navodno bio pomorac.

-------------------------

20.12 -  Kako doznajemo od naših reportera na terenu,  prvo se začula jedna eksplozija u autu u kojem je bio muškarac, sve se zacrvenilo, a nakon toga se čula i druga, ali manja eksplozija.  Nakon eksplozija, policija je autima došla na taj dio plaže gdje su farovima osvjetljavali teren. 

Muškarac je bio u autu oko 30 metara udaljen od kafića na plaži.  Navodno je ukupno imao tri bombe, jednu je držao u ruci bez osigurača, a druge dvije su navodno bile u autu. 

Sve je počelo u 17.30 sati kada je muškarac u kafiću rekao da ima bombe. Malo pomalo, sve ljude su evakuirali van, tako da nije bilo taoca. Muškarac se, nakon dolaska policije, cijelo vrijeme polagano vozio u autu naprijed nazad. Od plaže cestom uzbrdo do izlaza na glavnu cestu, tamo bi stao pa bi se opet vratio na plažu.

Nedugo prije eksplozije, upalio je nakratko četiri žmigavca, to je trajalo neke tri sekunde. Vjerojatno je to bilo upozorenje da se nitko ne približava jer je ubrzo nakon toga uslijedila detonacija. 

Nije poznato što je muškarca natjeralo na ovaj čin, kao ni njegov identitet, tek da je od ranije poznat policiji. Još nema službene potvrde da je muškarac mrtav.

 

--------------------------

19.51 - Čule su se dvije eksplozije. Neslužbeno se doznaje da je muškarac ipak aktivirao bombu i raznio se. Za sada nema informacija ima li još ozlijeđenih ljudi.

-----------------------------------

Policija je u utorak oko 17.30 sati zaprimila dojavu građanina da se nalazi na splitskoj plaži 'Kaštelet' i da ima bombu. 

- Policijski službenici su žurno upućeni na mjesto događaja, koje je osigurano i onemogućen je pristup građanima. Na teren je upućena i specijalna jedinica policije s pregovaračem. Radi se o osobi poznatoj policiji, hrvatskom državljaninu, s kojim smo stupili u kontakt. Postupanje je u tijeku - izvijestili su iz PU Splitsko-dalmatinske. 

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Razgovaramo sa svjedokinjom koja je vidjela bombaša sa splitske plaže Kašjuni Više na http://bit.ly/2y6PHU1 Reporter: Mario Matana

Posted by 24sata on 10. listopada 2017

Pregovarač iz specijalne policije razgovara s muškarcem, te se pokušava doznati koji su motivi ovog čina. Muškarac je u razgovoru navodno kazao kako ne želi nikome nauditi i ne želi nikakvo zlo drugim ljudima.

- Čovjek šeta s ručnom bombom na kojoj je izvukao osigurač. Vidno je pijan i policija ga pokušava urazumiti već dva sata, govore mu da ima obitelj i da misli na njih - rekao nam je čitatelj koji je vidio što se događa.  Čitatelj nam prenosi da se situacija ne čini opasnom za građane, ali da je ipak vrlo dramatično. 

Policajac novinaru bacio mobitel u more i udario ga šakom u glavu

Tijekom napetih pregovora dogodio se i incident kad su novinara 24sata i njegovog kolegu s jednog portala policajci počeli tjerati i odgurivati. U tom trenutku začula se eksplozija i svima je bilo jasno da se muškarac u automobilu parikiranom oko 150 metara dalje ubio aktivirajući bombu.  Policajac je zatim novinaru portala oteo mobitel iz ruke i bacio ga u more. Drugi policajac udario ga je u glavu. Ozlijeđeni reporter zatim je otišao u bolnicu.

Policija: 'Utvrdit ćemo je li bilo netaktičnosti policajaca'

Policijska uprava splitsko-dalmatinska reagirala je na medijske objave vezane za policijsko udaranje novinara. 

- Obzirom na ozbiljnost situacije, te visoku razinu prijetnje osobe da će aktivirati eksplozivnu napravu, policijski službenici su na mjestu događaja poduzimali zakonom propisane mjere i radnje. S jedne strane policijski službenici su pregovarali s osobom koja je prijetila aktiviranjem eksplozivne naprave, a s druge strane osiguravali su i štitili građane i onemogućavali pristup zoni mjesta događaja osobama koje bi mogle biti ugrožene. Samim time, zona policijskog osiguranja mjesta događaja odnosila se i na novinare, kojima je dostupnost informacija o događaju bila osigurana putem službenice za odnose s javnošću koja je izišla na mjesto događaja - navode iz policije, a prenosi Dalmatinski portal

- Snimkom objavljenom na portalu može se zaključiti da se njihov novinar oglušio na zapovijedi policijskog službenika koji je sprječavao pristup neovlaštenim osobama u zonu osiguranja, u ovoj, za sigurnost svih građana, vrlo rizičnoj situaciji. Je li bilo netaktičnosti u postupanju policijskih službenika u ovoj kriznoj situaciji naknadno ćemo utvrditi - dodaju u policiji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 253
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21