Obavijesti

News

Komentari 27

Velika prognoza za zimu: Diljem Europe očekujte oluje i poplave

Velika prognoza za zimu: Diljem Europe očekujte oluje i poplave

Neke od najjačih oluja najvjerojatnije će se dogoditi negdje u južnoj Francuskoj, Španjolskoj ili Portugalu ove zime, upozorio je meteorolog Tyler Roys...

VIDEO

Sjećate se prošle zime, bure u Dalmaciji i snijega u ostalim krajevima Hrvatske. Meteorolozi upozoravaju da nas upravo takva zima čeka i ovu godinu. No, ne samo u Hrvatskoj nego diljem Europe očekuju se oluje, poplave, zimske oborine i nabujale rijeke.

Predviđaju se oluje i jaki vjetrovi diljem Španjolske i južne Francuske te brojne promjene vremena.

- Neke od najjačih oluja najvjerojatnije će se dogoditi negdje u južnoj Francuskoj, Španjolskoj ili Portugalu ove zime, upozorio je meteorolog Tyler Roys. I druge dijelove Europe čeka vlažna zima.

HAK: Zbog orkanske bure su zatvoreni Paški most i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački
HAK: Zbog orkanske bure su zatvoreni Paški most i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački

Temperature zraka kao i prošlih godina neće biti izrazito niske, odnosno ostaju prosječne u južnim dijelovima Europe. U dijelovima Grčke, Italije i Balkana meteorolog Royst ističe da se mogu popeti i iznad normalnih zimskih temperatura.

No, neće svi dijelovi Europe imati tu sreću po pitanju temperature zraka. Naime, u području središnje Ukrajine prema sjeveru do  Latvije i Estonije te do zapada do Slovačke i Poljske očekuju se izrazito niske temperature ispod prosjeka.

Veći dio unutrašnjosti Europe očekuje kiša i snijeg.

Prošlu godinu nestabilno vrijeme ostavilo je snažne posljedice na agrikulturi diljem Europe, no ovu zimu područja  Irske, Njemačke, Danske, Norveške i Švedske toga su oslobođene. Dugotrajno sušno vrijeme očekuje se za istočnu Francusku, Njemačku, Švedsku i Norvešku.

Prognoza za četvrtak i petak

Dolazak promjene najavit će i jutro u četvrtak osjetno toplije nego prošlih dana te mjestimična kiša, na sjevernom Jadranu vjerojatno i grmljavina, najavljuje za HRT Tomislava Hojsak iz DHMZ-a.

U svježiji petak kiše će biti u većini krajeva, ponegdje i obilnije, osobito na Jadranu i u obliku pljuskova s grmljavinom.

Tijekom vikenda razmjerno svježe, tijekom subote uz razvedravanje, ali još ponegdje i kišu, osobito u južnijim krajevima. Puhat će umjerena i jaka bura, lokalno i s olujnim udarima. Od nedjelje na kopnu ponovno mjestimice maglovita jutra.

Početkom novoga tjedna mirnije, uz temperaturu zraka i dalje većinom nižu od prosječne te u početku stabilno, a vjerojatnost za kišu raste u utorak.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Deno u svojoj kućici 'udomio' svjedokinju u Uskokovoj aferi
NADINE FRITULE

Deno u svojoj kućici 'udomio' svjedokinju u Uskokovoj aferi

U sklopu kućice Šmek Haus koju vodi Denis Mohenski prodaju se i Nadine fritule, proizvod kojeg su patentirale svjedokinje u aferi s namještanjem poslova na Trgu

'Kralj Adventa' je sagradio vilu vrijednu 10 milijuna kn u Istri
EKSKLUZIVNI VIDEO: TAJNO BOGATSTVO

'Kralj Adventa' je sagradio vilu vrijednu 10 milijuna kn u Istri

U oglasu na Bookingu vidi se kako vila Denisa Mohenskog ima četiri sobe raspoređene u gotovo 300 kvadrata, hidromasažnu kadu, saunu, privatni bazen, veliku terasu za sunčanje...
Pajde i država pojedu im više od pola hambija na Adventu
AFERA KUĆICE

Pajde i država pojedu im više od pola hambija na Adventu

Bandić je ugostiteljima tek nakon lavine kritika obećao da će sljedeće godine ipak biti natječaja za Advent. Službeni podaci kažu da će Zagreb od 228 kućica uprihoditi 100.000 kn manje nego Split na 19 kućica