Obavijesti

News

Komentari 81

Veliki debakl: Baldasar u svom Splitu osvojio samo 303 glasa

Veliki debakl: Baldasar u svom Splitu osvojio samo 303 glasa
1

Baldasar je bio nositelj liste Bandićeve koalicije u X. izbornoj jedinici, u kojoj je uvjerljivo pobijedio HDZ predvođen Krstićevićem s osvojenih 42,46 posto glasova...

VIDEO

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar (Koalicija za premijera) doživio je debakl na parlamentarnim izborima u nedjelju, osvojivši svega 303 glasa u Splitu, u kojem je najviše preferencijalnih glasova dobio HDZ-ov Damir Krstićević (12.849).  

Baldasar je bio nositelj liste Bandićeve koalicije u X. izbornoj jedinici, u kojoj je uvjerljivo pobijedio HDZ predvođen Krstićevićem s osvojenih 42,46 posto glasova u Splitu.

Lista koalicije okupljene oko zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića nije prešla prag u središtu Zagreba. U centru Zagreba tradicionalno je pobijedila SDP-ova koalicija, a najviše preferencijalnih glasova dobio šef SDP-a Zoran Milanović (33.446), dok je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dobio 27.832 glasa. Nositeljica liste Bandićeve koalicije Jelena Pavičić Vukičević osvojila je tek 1054 glasa. 

Bandićeva koalicija nije prešla prag ni u VII. izbornoj jedinici, koja obuhvaća jug Zagreba, no prolazi u VI. (jugoistok Zagreba) i II. jedinici (istok Zagreba), u kojoj je Bandić bio nositelj koalicijske liste.  

U istočnom dijelu Zagreba pobijedio je HDZ (37,12 posto), slijedi SDP-ova koalicija (29,18 posto), a treća je koalicija Milana Bandića sa 11,06 posto glasova. Najviše preferencijalnih glasova osvojio je HDZ-ov Zlatko Hasanbegović (6551), slijedi HNS-ova Anka Mrak Taritaš (5589), a Milan Bandić je treći s 5405 preferencijalnih glasova.

Jugoistok Zagreba (VI. izborna jedinica) dobio je SDP s 39,84 posto, drugi je HDZ s 29,07 posto. Najviše preferencijalnih glasova osvojio je HDZ-ov Goran Marić (6462).

Na jugu Zagreba, u sklopu VII. izborne jedinice, najviše glasova dobila je SDP-ova koalicija - 35 posto, slijedi HDZ s 31,85 posto, dok je Bandićeva lista dobila 6,77 posto. Najviše preferencijalnih glasova osvojila je Milanka Opačić (8189).  

U Rijeci je tradicionalno pobijedila SDP-ova koalicija, čiji je nositelj liste Željko Jovanović osvojio najveći broj preferencijalnih glasova u tom gradu (6327).    

Lista Narodne koalicije dobila je najviše glasova i u Puli (33,59 posto), gdje je iznenađujuće pobijedila IDS-ovu koaliciju koja je osvojila 32,93 posto glasova. Najpopularniji kandidat u Puli bio je Peđa Grbin (SDP) koji je dobio 2843 preferencijalna glasa.

U Osijeku minimalnu prevagu ima SDP-ova koalicija (32,66 posto), a u stopu je prati HDZ (32,07 posto). Po broju preferencijalnih glasova vodi HNS-ov Ivan Vrdoljak (3978), a drugi je HDZ-ov Miroslav Tuđman (3667).

Deseta izborna jedinica bila je izborna utvrda Mosta, koji je s osvojenih 16,62 posto glasova bio treći iza HDZ-a i Narodne koalicije. 

Zanimljivo je da je Mostova lista, predvođena Božom Petrovim, izgubila od HDZ-a u Metkoviću, Vrgorcu i Omišu. 

U Metkoviću su osvojili 35,8 posto glasova, dok je HDZ-ova lista dobila 39,18 posto. Najveći broj preferencijalnih glasova u Metkoviću dobio je Petrov (2217), dok je HDZ-ov Damir Krstićević dobio 1542 glasa.

Most je iza HDZ-a i u Vrgorcu, gdje je osvojio 24,6 posto (HDZ 45,4 posto), i u Omišu (28,6 posto), nasuprot HDZ-ovih 45,5 posto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa