Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Veliko srce Brača: Prikupila je 30 tona pomoći za Slavoniju

Keti Glasnović (39) iz Nerežišća na Braču skupila je tegljač pomoći za poplavljena područja u Slavoniji. Kad je šleper bio utovaren, sjela je u njega i odnijela pomoć

Ivo Čagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
81 komentara

Trgovkinju Keti Glasnović (39) iz Nerežišća na Braču jedna je naša čitateljica nominirala kao “najprodavačicu”. Došavši u to mjesto s oko 600 stanovnika otkrili smo da je simpatična Keti puno više od dobre trgovkinje.

Naime, Keti je prije nekoliko godina počela s humanitarnim radom. A kad su u svibnju poplave pogodile Hrvatsku, angažirala je cijelo Nerežišće, a potom i ostatak Brača te prikupila više od 30 tona pomoći za Slavoniju. Kad je šleper bio utovaren, sjela je u njega i s vozačem odnijela pomoć poplavljenim Slavoncima.

- To je bilo ludilo! Naručila sam šleper u koji stane 30 paleta, iako smo tada imali samo nekoliko. Ali kad je akcija počela, u samo nekoliko dana Bračani su napunili šleper - govori Keti koja se humanitarnim radom bavi od 2008. godine. 

Uz prikupljanje hrane i odjeće za obitelji u teškoj situaciji, Keti pomaže i jednoj slijepoj starici u Splitu. Velikih srca, osim među građanima, ima i u redovima Hrvatske vojske. U 67 dana 14 vojnika su, zahvaljujući donacijama koje su pripadnici OS RH izdvojili iz svojih plaća, obnovili zgradu Udruge Zvjezdice u Gunji u kojoj boravi 20-ero djece s posebnim potrebama.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message