Obavijesti

Promo sadržaj

Velux svjetlosni tunel - dnevno svjetlo u svim dijelovima kuće

Velux svjetlosni tunel - dnevno svjetlo u svim dijelovima kuće
7

Mnoge kuće u svojim centralnim dijelovima imaju male, mračne prostore kao što su hodnici, garderobe, kupaonice..., kojima nije dostupan izvor dnevne svjetlosti. No, rješenje za taj problem postoji...

Život u tim prostorijama uvijek je osvjetljen umjetnom rasvjetom pa one nikad ne postanu atraktivan životni prostor. Izvor dnevnog svjetla to može promijeniti. Budući da komplicirana krovna konstrukcija iznad ovakvih prostora onemogućava ugradnju standardnog krovnog prozora, pravo rješenje je VELUX svjetlosni tunel!

VELUX svjetlosni tunel dovodi dnevnu svjetlost od krova do stropa i osvjetljava najizoliranije dijelove kuće ili stana. Fascinantno je da se čak 98% svjetlosti reflektira s krova u unutrašnjost prostorije. VELUX svjetlosni tunel je puno učinkovitiji od umjetnog svjetla. On u prostor donosi gotovo četiri puta više svjetlosti od fluorescentne rasvjete, a toplina prirodne dnevne svjetlosti stvara atmosferu kakva se umjetnom rasvjetom nikada ne može postići. Na kraju, svjetlosni tunel donosi i uštedu, jer kao što svi znamo – prirodna dnevna svjetlost je besplatna.

Svjetlosni tunel se sastoji od krovne jedinice, cijevi tunela i stropne jedinice. Krovna jedinica ima dvostruko, kaljeno staklo s premazom za lakše čišćenje, te integrirani opšav za laku prilagodbu krovnom pokrovu. Cijev tunela napravljena je od visoko-reflektirajućeg materijala koji čak 98% dnevne svjetlosti provodi u unutrašnjost kuće. Gledano iznutra, svjetlosni tunel završava s mliječnim difuzorom svjetlosti, diskretno uokvirenim bijelim stropnim prstenom. Rub difuzora je dizajniran s EdgeGlow okvirom – prozirnim staklom koje omogućuje odličnu distribuciju svjetlosti i stvaranje.

Dostupno je nekoliko modela svjetlosnih tunela - za kosi ili ravni krov, za ravne ili profilirane pokrove. Također, moguća je ugradnja svjetlosnog tunela i na ravnom krovu.

Za više informacija i inspiracije posjetite www.velux.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu
PROMO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu

Opatija i Kvarner postaju nekretninska oaza. Blizina mora, bogata kultura i rastuća ponuda privlače pažnju investitora i ljubitelja mediteranskog načina života

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija
PROMO

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija

Deseto izdanje ovog festivala obilježeno je punim festivalskim dvoranama i fantastičnom energijom, a racionalna iracionalnost, predvidiva nepredvidivost i zapečatili su dojmove s ovog tipično-netipičnog festivala.
Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...