Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Veselilo bi me da se jave cure, fotografirali smo se '63. u Puli'

Fotografirala nas je u Puli njihova mama, kratko smo popričali... Baš bih volio znati jesu li te djevojčice, danas vjerojatno 60-godišnjakinje, dobro i sjećaju li me se, priča inženjer Daya de Silva sa Šri Lanke

Foto: Privatni album
16 komentara

U redakciju 24sata stiglo je pismo sa Šri Lanke, a u njemu fotografija tamnoputog mladića i dviju djevojčica, snimljena 1963. u Puli. Kontaktirali smo gospodina koji nam je poslao snimku, a on nam je ispričao svoju priču:

- Dok sam studirao u Engleskoj davne 1963. godine odlučio sam posjetiti Hrvatsku, tadašnju Jugoslaviju, i moram priznati da je bila super prijateljska država, započeo je priču, sad već u mirovini, Daya de Silva (80) koji je radio kao inženjer u Boeingu u SAD-u. 

Dok je razgledavao Pulu, prišle su mu dvije djevojčice. Daya sam kaže kako pretpostavlja da im je bio zanimljiv jer je bio "tamniji od njih". 

Foto: Privatni album

- Bilo je to davno, ali se tog puta često sjetim kad gledam fotografiju koju sam vam poslao. Prolazili smo parkom i bio sam im zanimljiv pa sam se odlučio slikati s njima. Bile su preslatke. Slikala nas je njihova mama mojim fotoaparatom, kratko smo popričali, a onda je svatko svojim putem. Sad bih ih htio ponovno vidjeti, ostavili su lijepi dojam na mene - kroz smijeh prepričava Daya.

Foto: Privatni album

Kaže da je proputovao pola svijeta, upoznao mnogo ljudi, ali dvije djevojčice iz Pule su mu se urezale u pamćenje.

- Na putovanju sam posjetio pulski amfiteatar, Rab i Postojnsku jamu u Sloveniji. Kasnije sam obišao cijeli svijet, Brazil, Argentinu, Japan, Island, Australiju... A sad sam u mirovini pa sam se skrasio sa svojom suprugom (71) u Šri Lanki. No, dugo sam razmišljao o toj zgodnoj fotografiji, pa sam odlučio ih potražiti. Naprosto, bio bih sretan ako bih ih pronašao - veselim glasom pripovijeda Daya.  

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message