Obavijesti

News

Komentari 276

Protiv Vesne Bosanac nema optužnice, tvrdi Tužiteljstvo

Protiv Vesne Bosanac nema optužnice, tvrdi Tužiteljstvo
2

Hrvatska policija je 23. veljače ispitala Vesnu Bosanac zbog prijave za ratni zločin. Srbijansko tužiteljstvo navodi da žele zatvoriti predmet ili ga ustupiti DORH-u

VIDEO

Policija je proteklih dana ispitala Vesnu Bosanac, ratnu ravnateljicu vukovarske bolnice na temelju kaznene prijave srbijanskog tužiteljstva za ratne zločine,  prvi je objavio portal dalje.com.  Informaciju nam je potvrdio i glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec. 

Policija je 23. veljače razgovarala s ravnateljicom vukovarske bolnice, Vesnom Bosanac, u svezi s prijavom dvojice ranjenika srpskih oružanih snaga koji su se u vrijeme opsade Vukovara liječili u tadašnjem Medicinskom centru Vukovar. Neslužbeno saznajemo da su policija i Vesna Bosanac o srpskoj prijavi iz 2009. godine razgovarali u njezinoj kući.

 -  Na godišnjem odmoru sam i uopće se ne želim zamarati tim budalaštinama. Jer, što mi više pričamo o ovakvim stvarima, u Srbiji su sretniji takvim našim reakcijama. Srbi su nas prije 20 godina ubijali i klali, a sad bi nam još i sudili, kratko nam je prokomentirala Vesna Bosanac.

Prijava protiv Vesne Bosanac se temelji na prijavi u kojoj je dvojica bivših srpskih ranjenika optužuju da ih je namjerno stavila među hrvatske branitelje kako bi ih izložila maltretiranju.

Tužiteljstvo Srbije: Nema optužnice protiv Bosanac

Srbijansko tužiteljstvo za ratne zločine demantiralo je informaciju da je protiv Vesne Bosanac podignulo optužnicu. 

- U skladu sa strategijom revidiranja predmeta preuzetih od vojnog pravosuđa, Tužilaštvo je poduzelo radnje tako što je dalo nalog da se u skladu sa Sporazumom o suradnji s DORH-om uzme izjava svjedoka u predmetu  Bosanac u cilju zatvaranja predmeta ili njegovog ustupanja DORH-u.  Začuđuju netočne informacije koje unose konfuziju u uspješnu regionalnu suradnju između Tužilaštva za ratne zločine i DORH-a, poput navodnog spiska od 390 hrvatskih branitelja ili poput informacije da je Tužilaštvo, u okviru predmeta Velebit - Maslenice, zatražilo istragu protiv najviših funckionera hrvatske policije, navodi se u priopćenju Tužiteljstva, javlja Večernji list. 

Janjić: Oni su činili veliko djelo, ne ratni zločin

 - Iz osobnog iskustva mogu vam reći da su Vesna Bosanac, Juraj Njavro i kompletno osoblje vukovarske ratne bolnice napravili svojim ponašanjem i odnosom prema ranjenicima veliko djelo, a ne ratni zločin. Mnogima od nas, hrvatskih branitelja, tada se to i nije sviđalo, znali smo se i svađati, ali, izgleda tako je moralo biti. Svi ranjenici JNA i srpskih paravojnih snaga, koje se dovodilo u vukovarsku bolnicu, bili su izolirani u posebnom dijelu bolnice, a od ostalih ranjenika ih je dijelilo trostruko osiguranje – djelatnici bolnice, pripadnici ZNG-a i vojna policija -  priča Petar Janjić Tromblon, vukovarski heroj, protiv koga je prije nekoliko dana Srbija odustala od kaznenog progona. 

Prema Janjićevim riječima, Vesna Bosanac je smatrala da nitko od hrvatskih branitelja ne smije dijeliti pacijente po nacionalnosti.

Štoviše, srpski ranjenici su dobijali bolju hranu. Sjećam se da su je hrvatski branitelji tada optuživali da više skrbi o Srbima nego o hrvatskim ranjenicima, kaže Petar Janjić Tromblon.

Danijel Rehak, predsjednik udruge logoraša srpskih koncentracijskih logora, ne može vjerojati u ove optužbe. 

Da se radi o bilo kome drugome još bi shvatio. Srbija uporno radi protiv Hrvatske i mi smo nemoćni na to odgovoriti - kaže Rehak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 276
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca