Obavijesti

Promo sadržaj

Vesna: “Nisam očekivala da ću doživjeti ovakvu promjenu”

Vesna: “Nisam očekivala da ću doživjeti ovakvu promjenu”
4

Lijepi zubi i blistav osmijeh svakome znače mnogo. Zdravi osmijeh na licu podiže samopouzdanje i općenito zadovoljstvo osobe. Vesna Divjanović, 63- godišnja umirovljenica iz Zagreba, dobitnica ovogodišnjeg dentalnog makeovera Štimac centra dentalne medicine od sada će svaki novi dan započeti s osmijehom na licu

Sa slabim i oštećenim zubima danas se susreće velik broj ljudi, a karijes kao najraširenija bolest, uz parodontozu i nedovoljnu oralnu higijenu, glavni je razlog ispadanja zubi. Dokazano je da se bezubost u zadnjim desetljećima smanjuje, ali je i dalje raširena pogotovo kod starije populacije. Prema nekim istraživanjima u Hrvatskoj je postotak bezubih osoba oko 15%, a problemi s kojima se susreću prvenstveno su smanjena funkcija normalnog žvakanja, pričanja i smijanja. Sve te posljedice, koje utječu i na cjelokupno zdravlje osobe, osjećala je i Vesna.

Dugogodišnja borba s parodontozom

Vesna je od malena imala probleme sa zubima te se dugi niz godina borila s parodontozom, oralnom bolesti koja zahtijeva liječenje zubnog mesa. Prije 10-ak godina ostala je bez svih zubi, a njezin život se tada u potpunosti promijenio. Proteze koje je u to vrijeme nosila, žuljale su je te nije mogla normalno funkcionirati. Stalan strah da će joj proteze ispasti prilikom jedenja, pričanja i smijanja utjecale su na njezino samopouzdanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Inače sam društvena i vesela osoba, ali od kako sam ostala bez svih zubi, promijenila sam se i povukla u sebe. Teško je živjeti bez svih zubi, teško je pričati, jesti i smijati se. Osjećala sam se kao da mi fali dio tijela, a svoj sam osmijeh u društvu uvijek prekrivala rukom zbog osjećaja srama.“

Prioriteti su bezbolnost, brzina i kvaliteta

Zahvaljujući modernoj medicini, sve dentalne transformacije su u potpunosti bezbolne, a ljudima je moguće vratiti osmijeh na lice brže nego ikada, pa čak kada je riječ i o potpuno bezuboj čeljusti. Sa zubnim implantatima svaki naš pacijent osjeća se kao novi čovjek, rekao nam je oralni kirurg Filip Štimac iz Štimac centra.

„Vesna je simpatična i vesela gospođa koja je s godinama izgubila sve zube u čeljusti zbog niza različitih faktora. Nakon detaljne dijagnostike i konzultacija s ostatkom tima, odlučeno je da je ugradnja implantata najbolje rješenje za gospođu Vesnu. Na ovom slučaju radio je mnogobrojni tim kojeg su uz oralnog kirurga činili i protetičari i dentalni tehničari. Zubni implantati su trajno fiksno rješenje koje će gospođa Vesna godinama nositi bez poteškoća, a ponovno će joj se vratiti funkcija žvakanja, pričanja i smijanja. Cilj je, osim funkcionalnosti, bio i kreiranje blistavog osmijeha, zato su korišteni materijali samo vrhunske kvalitete za savršenu estetiku osmijeha.”

Uz novi osmijeh vraća se i samopouzdanje

Novi zubi i lijep osmijeh koje omogućuje ugradnja implantata, osobama koje su se godinama mučile s nedostatkom zubi i sramile se izlaska u javnost donose novu dozu samopouzdanja i povratak normalnom životu. Vesna je pravi dokaz tome kako se s novim osmijehom osobe zaista preporode.

„S novim osmijehom osjećam se fantastično! Iskreno rečeno, nisam mislila da će ova dentalna transformacija toliko pozitivno djelovati na mene. Nadala sam se da ću se ponovno moći smijati, ali nisam očekivala da ću doživjeti ovako veliku promjenu. Sada se, uz novi osmijeh, smijem i igram sa svojim unucima bez prekrivanja usta, izlazim s prijateljicama na kavu, otvorenija sam, ma jednostavno se bolje i ljepše osjećam.”

Danas je stomatologija toliko napredovala i svakome se može pomoći da se ponovno smije i uživa u životu punim plućima. 

Bez obzira kakva situacija bila, nikad nije kasno da se obratite stomatologu. Postavite pitanje doktorima iz Štimac centra putem ovog obrasca ili ih kontaktirajte na broj 01/3633-602.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj