Obavijesti

News

Komentari 113

Vesna Pusić: "Hrvatska raste" očekuje apsolutnu pobjedu

Vesna Pusić: "Hrvatska raste" očekuje apsolutnu pobjedu
1

Dižu se plaće, poboljšavaju se osnovni standardi života, lagano se približavamo nekim zemljama zapadne Europe, poručio je u Varaždinu Siniša Hajdaš Dončić

VIDEO

Koalicija "Hrvatska raste" predvođena SDP-om u ponedjeljak navečer predstavila je u Varaždinu kandidate s liste za III. izbornu jedinicu, a predsjednica HNS-a Vesna Pusić poručila je kako koalicija u toj izbornoj jedinici očekuje totalnu pobjedu, koju će pratiti i apsolutna pobjeda na razini Hrvatske.

Pusić je rekla da se sjever Hrvatske reklamira kao najuspješniji, što je i činjenica, ali da ne može biti najuspješniji samo za sebe. U toj uspješnosti, istaknula je, mora imati partnere po cijeloj Hrvatskoj.

Kazala je kako je uloga hrvatskog sjevera pokazati kako se to radi, ostatka zemlje da to prati, a na Vladi da stvori uvjete ugodnog života za sve građane. Pusić je ustvrdila kako su aktualna Vlada i vladajuća koalicija pokazale da znaju kako se to radi i kako se vodi zemlja te, uvjerena u pobjedu na predstojećim izborima, najavila da će to i nastaviti raditi, ali još više i brže. 

Prvi na listi koalicije "Hrvatska raste", ministar pomorstva, prometa i infrastrukture i predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić rekao je da sjeverozapadni dio Hrvatske radi, stvara, raste te da je upravo taj "virus" lagano krenuo i u druge dijelove zemlje. 

Ustvrdio je da se Hrvatska oporavlja i raste, ali da to ne ide preko noći i nije jednostavno.

- Ti krugovi lagano dolaze do svakog domaćinstva, dižu se plaće, poboljšavaju se osnovni standardi života, lagano se približavamo nekim zemljama zapadne Europe - poručio je Hajdaš Dončić.  

Za kandidate na koalicijskoj listi za III. izbornu jedinicu kazao je da su dokaz radne etike, poštenja i realizacije projekata, a upravo taj spoj iskustva, poleta i projekata referenca su, dodao je, da budu izabrani i rade dalje u najboljem interesu zajednice.

Na skupu je govorio i varaždinski župan Predrag Štromar, koji je inzistirao na 14. mjestu prilikom sastavljanja liste za III. izbornu jedinicu. Pozvao je sve birače da iskoriste mogućnost preferencijalnog glasanja, a kao cilj naveo je osvajanje deset mandata u III. izbornoj jedinici, čime bi koalicija ponovila rezultat s prošlih izbora.

Kao argumente za ostvarivanje takvog izbornog rezultata naveo je neke od projekata koji su među prvima pokrenuti na sjeveru Hrvatske. Riječ je o besplatnim udžbenicima za osnovnoškolce, besplatnom, odnosno sufinanciranom prijevozu srednjoškolaca i studenata te uskoro i besplatan prijevoz umirovljenika. Za neke velike kapitalne projekte, poput aglomeracije, dogradnje kirurgije, izgradnje i dogradnje škola te izgradnje nekoliko važnih prometnica, rekao je da su već dio strateških projekata koji će se realizirati u idućem mandatu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu