Obavijesti

News

Komentari 199

Vesna Pusić predsjednici: Nije istina da je bilo nepravilnosti

Vesna Pusić predsjednici: Nije istina da je bilo nepravilnosti
1

Uspjeli smo kupiti tu zgradu za nekoliko milijuna eura manje od originalne cijene. Insinuirati kako se tu radilo o kriminalu, ima isključivu svrhu plasirati laž u javnost, smatra Pusić

VIDEO

Bivša ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić odgovorila je u petak na izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o potrebi da se istraži kupnja zgrade u Bruxellesu, ocijenivši neistinitim insinuacije da je bilo nepravilnosti u kupnji te zgrade u vrijeme njezina mandata.

 "Insinuacije koje su objavljene u Večernjem listu kao izjava Predsjednice Republike KGK, vezane uz kupnju zgrade za hrvatsku misiju pri EU u Bruxellesu, su neistinite. U toj izjavi predsjednica sugerira kako je bilo nepravilnosti pri kupnji navedene zgrade, koje DORH mora prioritetno ispitati", objavila je Pusić na svom Facebook profilu.  

Navodi i kako su pregovori oko te zgrade u Bruxellesu počeli puno prije mandata vlade u kojoj je ona bila ministrica vanjskih i europskih poslova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"U mom mandatu uspjeli smo kupiti tu zgradu za nekoliko milijuna eura manje od originalne cijene o kojoj se prvotno pregovaralo. Kao članica EU Hrvatska ima potrebu za zgradom Misije koju prije članstva nije imala. Iz tog razloga su započeti pregovori o kupnji više godina prije članstva, a uspješno su okončani upravo kad se potreba za njom pretvorila u nužnost. Sve procedure su objavljene lege artis. Prilagodba zgrade je bila potrebna, kao u ostalom i prilagodba bilo koje druge zgrade koja se može kupiti, obzirom da je uvijek potrebno organizirati prostor, razdvojiti uredske prostorije i privesti je specifičnoj svrsi Misije RH pri EU. Taj posao se odvija izuzetno sporo, što je bio problem i u mom mandatu kad sam opetovano inzistirala da se posao ubrza pa i delegirala dodatne službenike da rade na tom poslu kako bi se cijeli proces ubrzao", navodi Pusić.

Insinuirati kako se tu radilo o kriminalu, ima isključivu svrhu plasirati laž u javnost, poručuje bivša ministrica vanjskih i europskih poslova.

Večernji list u četvrtak je objavio intervju s predsjednicom Grabar Kitarović u kojemu je uputila kritike  u sferi MVP-a vezano uz "neprocesuiranje akcije kupnje zgrade u Bruxellesu, koja, premda kupljena za 11,5 milijuna eura, i dalje stoji neuređena i neuseljena".

Predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković rekao je u petak u Bruxellesu da je zatražio informacije o tome kako stoje stvari s uređenjem zgrade, koja je prije četiri godine kupljena za potrebe hrvatskih diplomatskih misija u Bruxellesu te da je vrijeme da se ona stavi u funkciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 199
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!