News

Komentari 34

VIDEO Autom se zaletio u ljude na prosvjedu u Beogradu, oni mu nakon toga razbili prozor

VIDEO Autom se zaletio u ljude na prosvjedu u Beogradu, oni mu nakon toga razbili prozor

Kod mosta Gazela u Beogradu je došlo do većeg incidenta u kojem je nastradao na sreću samo automobil

Na kraju današnjeg okupljana kod mosta Gazela u Beogradu tj. autocesti Niš-Beograd-Zagreb je došlo do incidenta kada je muškarac Cliom uletio u grupu ljudi koja je prosvjedovala transparentima.

Kako se vidi na videu, muškarac u Renault Cliu je naglo krenuo kroz prosvjednike, na što mu nisu ostali dužni. Niti verbalno niti fizčki.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

U Beogradu je na sat vremena blokirana autocesta Niš-Beograd-Zagreb, a prosvjednici su obustavili promet i u desecima gradova diljem Srbije. Organizatori su najavili da će ustrajati sve dok ne bude zaustavljen projekt 'Rio Tinta' i obustavljena sva istraživanja litija na teritoriju cijele zemlje.

Prosvjedi su organizirani i u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Užicu, Pančevu, Čačku, Novom Pazaru te u još nekoliko desetaka gradova diljem Srbije, premda je zbog kiše i hladnog vremena ljudi na cestama bilo znatno manje nego prošle subote.

- Blokada je uspjela, nastavljamo dalje do protjerivanja 'Rio Tinta' i zabrane eksplotacije litija i nećemo se smiriti dok 'Rio Tinto' ne protjeramo iz Srbije - poručio je subotu jedan od vođa Ekološkog ustanka, Aleksandar Jovanović Ćuta.

Time je dodatno potvrđen zahtjev s prethodnih prosvjeda na koje su, poslije izlaska na ulice oko 100.000 ljudi, vlasti u Beogradu pristale povući sporni Zakon o eksproprijaciji i predložiti izmjene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, koje prosvjednici vide kao 'kozmetičke' izmjene i Vučićev 'iznuđeni manevar'.

Te zakone organizatori Ekološkog ustanka i desetak nevladinih udruga, organizacija i pokreta označili su kao opasnost od zlouporaba u oduzimanju zemljišta i mogućnostima da se na referendumu, za koji je ukinut izlazni prag od 50 posto + 1, donesu mogućne štetne odluke po nacionalne i državne interese, uključujući i odluku kojom bi bilo odobreno najavljeno rudarenje litija.

I tijekom današnjih prosvjeda bio je primjetan izostanak uniformirane policije, a blokade su pratili sporadični sukobi no, prema dosadašnjim izvješćima, izbjegnuti su ozbiljniji incidenti.

Najčitaniji članci