Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
53 komentara

'Vidim, Trump spominje LNG, nisam optimistična oko toga...'

Kao netko tko brine o Omišljanima, moram naglasiti da mi se nikako ne sviđa što Omišljani po nijednoj osnovi po ovom pitanju nisu zakonski definirani, rekla je načelnica Ahmetović...

Foto: Petar Glebov/Pixsell, Reuters/Pixsell

- Osobno nisam pobornik Trumpove politike pa tako ni njegovih izjava, ali budući da se o LNG-u priča već 25 godina, pa ga evo i Trump sada spominje, dovoljno govori o tome. Vezano za LNG, kao strateški projekt, nisam baš optimistična budući da se područje njegove gradnje nalazi na području Dina petrokemije na kojem još uvijek nisu uklonjene otrovne i štetne tvari, koje država uporno ignorira. 

Osim toga, kao netko tko brine o Omišljanima, moram naglasiti da mi se nikako ne sviđa što Omišljani po nijednoj osnovi po ovom pitanju nisu zakonski definirani kao što nije definirana ekološka renta niti je korist usmjerena prema lokalnoj zajednici, koja jedina trpi posljedice. Sve to bi trebalo prilagoditi zakonskim uvjetima kako bi se stekla pravičnost prednosti i nedostataka. 

U protivnom LNG će samo nagrditi turizam, ne samo u Omišlju već i Njivicama. Osim toga, EU novac od 300 i nešto milijuna eura je samo osiguran, no pitam se - može li to naša država. Daj bože, ajmo pokazati da može, a u međuvremenu pozivam i predsjednicu Kolindu da i sama službeno dođe vidjeti i posjetiti područje potencijalnog budućeg LNG terminala - osvrnula se na današnje Trumpovo sastajanje s predsjednicom Grabar Kitarović te njegovo spominjanje LNG terminala i Krka, načelnica općine Omišalj Mirela Ahmetović. 

Trump: Jeste li čuli za projekt? Kolinda: Znam to i izgovoriti!

- Čestitam vašim državama što su već počele s ključnim projektima koji će otkloniti prepreke i omogućiti bolji pristup energetskim tržištima i bolju energetsku povezanost. Jedan od tih projekata je i plutajući LNG terminal na hrvatskom otoku Krku - rekao je Trump govoreći na otvaranju summita u Varšavi, na kojem su se okupili čelnici iz 12 zemalja srednje i istočne Europe.

Trump se pritom okrenuo prema hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, pitajući je "je li ikad čula za taj projekt, zna li sve o tome". Predsjednica mu je odgovorila: "da, a mogu to i izgovoriti", aludirajući na Trumpov izgovor riječi Krk.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message