Obavijesti

News

Komentari 53

'Vidim, Trump spominje LNG, nisam optimistična oko toga...'

'Vidim, Trump spominje LNG, nisam optimistična oko toga...'
1

Kao netko tko brine o Omišljanima, moram naglasiti da mi se nikako ne sviđa što Omišljani po nijednoj osnovi po ovom pitanju nisu zakonski definirani, rekla je načelnica Ahmetović...

VIDEO

- Osobno nisam pobornik Trumpove politike pa tako ni njegovih izjava, ali budući da se o LNG-u priča već 25 godina, pa ga evo i Trump sada spominje, dovoljno govori o tome. Vezano za LNG, kao strateški projekt, nisam baš optimistična budući da se područje njegove gradnje nalazi na području Dina petrokemije na kojem još uvijek nisu uklonjene otrovne i štetne tvari, koje država uporno ignorira. 

Osim toga, kao netko tko brine o Omišljanima, moram naglasiti da mi se nikako ne sviđa što Omišljani po nijednoj osnovi po ovom pitanju nisu zakonski definirani kao što nije definirana ekološka renta niti je korist usmjerena prema lokalnoj zajednici, koja jedina trpi posljedice. Sve to bi trebalo prilagoditi zakonskim uvjetima kako bi se stekla pravičnost prednosti i nedostataka. 

U protivnom LNG će samo nagrditi turizam, ne samo u Omišlju već i Njivicama. Osim toga, EU novac od 300 i nešto milijuna eura je samo osiguran, no pitam se - može li to naša država. Daj bože, ajmo pokazati da može, a u međuvremenu pozivam i predsjednicu Kolindu da i sama službeno dođe vidjeti i posjetiti područje potencijalnog budućeg LNG terminala - osvrnula se na današnje Trumpovo sastajanje s predsjednicom Grabar Kitarović te njegovo spominjanje LNG terminala i Krka, načelnica općine Omišalj Mirela Ahmetović. 

Trump: Jeste li čuli za projekt? Kolinda: Znam to i izgovoriti!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Čestitam vašim državama što su već počele s ključnim projektima koji će otkloniti prepreke i omogućiti bolji pristup energetskim tržištima i bolju energetsku povezanost. Jedan od tih projekata je i plutajući LNG terminal na hrvatskom otoku Krku - rekao je Trump govoreći na otvaranju summita u Varšavi, na kojem su se okupili čelnici iz 12 zemalja srednje i istočne Europe.

Trump se pritom okrenuo prema hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, pitajući je "je li ikad čula za taj projekt, zna li sve o tome". Predsjednica mu je odgovorila: "da, a mogu to i izgovoriti", aludirajući na Trumpov izgovor riječi Krk.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a