Obavijesti

News

Komentari 96

Split: Nadan Vidošević zbog upale mozga završio u bolnici

Split: Nadan Vidošević zbog upale mozga završio u bolnici
3

Predsjednik HGK već je nekoliko dana u splitskoj bolnici. Njegova glasnogovornica potvrdila je u priopćenju da se radi o virusnom encefalitisu i da je Vidošević bolje

VIDEO

Nadan Vidošević već je pet dana na zaraznom odjelu splitske bolnice. Vidošević je u bolnicu primljen zbog učestalih jakih glavobolje, te pada imuniteta i opće slabosti. Liječnici su obavili niz pretraga, a nalazi bi trebali biti gotovi u četvrtak poslijepodne. Njegova glasnogovornica, Martina Sokač Saraga, u priopćenju je potvrdila kako se radi o virusnom encefalitisu te da je stanje bolje nego prvih dana te da vjeruje da će uskoro biti pušten na kućnu njegu. Dodaje kako se Vidošević želi zahvaliti liječnicima na Zaraznom odjelu te svima koji brinu za njegovo zdravlje.

Vidošević je prve simptome osjetio prije nekoliko dana u Zagrebu, dok se spremao za odlazak na godišnji odmor u Nemiru. Bio je na dijeti koju prakticira svake godine prije odlaska na godišnji odmor. Nakon dijete dobio je virozu koja je trajala tjedan dana. Ipak je otišao na godišnji odmor u Nemiru gdje je i dalje osjećao slabost i imao jake glavobolje. Iz Nemire je dan uoči Oluje otišao u Knin i sudjelovao na Gospodarskom forumu. Kad se vratio u Nemiru glavobolje su se nastavile, a 6. kolovoza otišao je u splitsku bolnicu.

Kako neslužbeno doznajemo, Vidošević i dalje ima glavobolje, osjeća se bezvoljno, a pao mu je i imunitet. Ravnatelj splitske bolnice Dujomir Marasović rekao nam je kako nije ni znao da je Vidošević u bolnici:

- Možete mi vjerovati, ali i ne morate. Stvarno nisam znao da je osoba pod tim imenom i prezimenom u bolnici. Ali i da sam znao, ne bih vam mogao ništa reći jer moram štiti prava pacijenata - rekao je Marasović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Virusni encefalitis doslovno znači upala mozga, neovisno o uzroku upale, a obično se misli na virusni jer je virus najčešći uzročnik. Rijetka je bolest i javlja se u oko 0,5 na 100.000 ljudi, najčešće kod djece te starijih. U malom broju slučajeva, uslijed oticanja mozga, mogu nastati trajne posljedice, poput teškoća s učenje, problema u govoru i motoričkih poremećaja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji