Obavijesti

News

Komentari 368

Vigilare opet kritizira Kolindu zbog susreta s Hillary Clinton

Vigilare opet kritizira Kolindu zbog susreta s Hillary Clinton
3

Predstojnik Ureda za pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije i vanjski član Odbora za dijasporu prozvao je predsjednicu zbog susreta s Hillary Clinton u SAD-u

VIDEO

Predsjednik udruge Vigilare dr. sc. Vice John Batarelo uputio je u utorak pismo predsjednici Kolindi Grabar Kitarović u vezi njezina posjeta konferenciji Zaklade Clinton u New Yorku

U pismu se navodi da se njezino putovanje na kojem je službeno predstavljala Hrvatsku s pozornošću pratilo. S obzirom na to da se, kako je poznato, hrvatska predsjednica deklarirala kao "moderna konzervativka", došlo je do neugodnog iznenađenja nakon saznanja o njezinu sudjelovanju na privatnoj konferenciji Zaklade Clinton. 

Reuters/Pixsell

Naime, kako navodi, politički stavovi Hillary Clinton svakako nisu konzervativni (štoviše, izrazito su lijevo-liberalni, što se vidjelo dok je bila u aktivnoj politici), a kamoli stavovi u vezi kulture života i obitelji. Gospođa Clinton i njezina zaklada izrazito, ne samo pro-choice, nego aktivno i financijski promiču 'pravo' na abortus i potkopavaju instituciju obitelji te druge tradicionalne vrijednosti, kako u SAD-u, tako i globalno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Svaka riječ i čin hrvatske predsjednice, imaju veliku težinu. Da je to bio formalni državnički sastanak s formalnim političarom, donekle bi se to razumjelo. Predsjednica je svojom dragovoljnom odlukom, izišla iz zadanih okvira, a to će zahtijevati i odgovore na neka pitanja: 

Zašto ste kao hrvatska predsjednica dali svoj (i naš) kredibilitet takvoj jednoj kontroverznoj zakladi? Ako vjerujete u svetost života od začeća, zašto to ne izražavate dosljedno u Vašim (neformalnim) susretima i zašto idete uopće na takve susrete?

Zašto kao (moderna) konzervativna predsjednica niste iskoristili taj svoj prvi boravak za susret s utjecajnim konzervativnim američkim političarima, institucijama i organizacijama?

Nadam se da se slažete da ljudska i ženska prava počinju s temeljnim pravom, a to je pravo na život, pravo na rođenje. Tu su i druga velika pitanja vezana za majčinstvo, brak, obitelj, odgoj djece itd., koja su važna za stabilnost društva, jednako kao i ekonomska pitanja".

Naposljetku je iskazano da je sada posebno važno da se ovaj događaj iskoristi za veću usredotočenost na obiteljsku tematiku u Hrvatskoj ako znamo da je trenutna izvršna vlast u Hrvatskoj već od početka odbacila pojam "obitelj" iz naziva ministarstva, kao i programe vezane za brak i obitelj. 

Batarelo je predsjednici iskazao otvorenost za zajedničkim susretom i spremnost na dolazak izaslanstva konzervativnih nevladinih udruga na njihov zajednički susret. 

Već kritizirao predsjednicu

Ovo nije prvi puta da Batarelo, čelnik novih konzervativaca, kritizira poteze nove predsjednice. Naime, u nedjelju navečer je sa svog Facebook profila poručio kako je predsjednica Grabar-Kitarović "političarka u demokratskom sustavu" i da se ne smije raditi "božanstvo niti kraljica od nje".

- To je politički nezrelo – poručio je tada Batarelo i dodao da "u demokraciji postoji provjere i ravnoteže (checks and balances) od strane državljana.

Tada ga je također zasmetao Kolindin posjet privatnoj konferenciji u organizaciji Zaklade Clinton. Naveo je iste razloge kao i sada u pismu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 368
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora