Obavijesti

Promo sadržaj

Ova su nam skijališta blizu, a nude izvrstan provod

Ova su nam skijališta blizu, a nude izvrstan provod
1

Za sve ljubitelje snijega koji ove godine neće potegnuti u razvikana europska skijališta, tu su hrvatska i skijališta u susjednim zemljama, koja nude podjednako dobar provod na snijegu kao i ona najpopularnija.

Zagrepčani imaju svoje Sljeme i čak četiri spusta na sjevernim obroncima Medvednice. Na Crvenom se može skijati i noću, a tu su još i Bijeli, Plavi te Zeleni spust. Zbog sustava umjetnog zasnježivanja, u klimatski povoljnim zimama skijaška sezona povrh Zagreba traje i do stotinjak dana. A tu je i Cmrok, nezaobilazna destinacija kada je u pitanju sanjkanje.


Susjedna Bosna i Hercegovina može se pohvaliti s nekoliko skijališta koja Hrvati rado posjećuju. U skijaškom centru na Kupresu i početnici i oni malo iskusniji pronaći će sve što im treba. Na raspolaganju su vam četiri skijaške staze ukupne dužine oko 13 kilometara, dvosedežnica, dva ski-lifta i jedan baby lift za najmlađe. Osim skijanja možete uživati i u sanjkanju, noćnom skijanju, vožnji motornim sanjkama... Možete unajmiti kompletnu opremu i birati između lakših i zahtjevnijih staza. Tu su i žičara i restoran te hotelski i privatni smještaj. Zahvaljujući topovima za dodatno zasnježivanje, skijalište bi trebalo biti otvoreno i u travnju.


Drugo popularno skijalište u BiH je Jahorina, nedaleko od Sarajeva. Najviši vrh Jahorine na visini je od 1916 metara, a samo skijalište proteže se na nadmorskoj visini od 1300 do 1880 metara. Jahorina ima 20 kilometara uređenih staza, od kojih je većina opremljena vučnicama. Ukupno je devet staza, najviše crvenih (zahtjevnih), nekoliko crnih (teških) i plavih (srednje zahtjevnih), od kojih su neke prilagođene i djeci. Za one koji žele iskusiti nešto više adrenalina, tu su i tri olimpijske staze. 


Popularni skijaški kompleks Rogla u Sloveniji dopušta skijašima da automobilom dođu do samog vrha planine, a od Zagreba je udaljen oko dva sata vožnje. Nudi staze za iskusne skijaše i daskaše, 11 žičara, dvije četverosedežnice i nekoliko desetaka kilometara uređenih staza za skijaške trkače.  Dječji snježni park pri skijalištu Uniorček obogaćen je novom, 90 metara dugačkom natkrivenom dječjom stazom, a kad padne noć, tamo vas očekuje zabava uz večernje sanjkanje. Rogla je namijenjena skijašima, ali i obiteljima, početnicima, boarderima, trkačima na skijama, a možete isprobati i skijoring - vuču skijaša konjem. U podnožju planine nalazi se izvor termomineralne vode, pa je Rogla poznata i po wellnessu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


Najpoznatije i najveće skijalište u Srbiji, Kopaonik, ima 24 žičare i 55 kilometara staza za skijanje i snowboarding. Ljubitelji noćnog skijanja uživat će na stazi Malo jezero, a oni najmlađi mogu naučiti skijati u tzv. ski-vrtiću. Kopaonik zovu i Sunčanom planinom jer u prosjeku ima 200 sunčanih dana godišnje.


Za koje se god skijalište odlučili, osim pancerica i tople odjeće te putno zdravstveno osiguranje, ne zaboravite ugovoriti i kasko Autoput osiguranje. Na području Hrvatske i sustava zelene karte ono pokriva rizik od prometne nesreće, krađe vozila, pada predmeta na auto, požara, udara groma, tuče, oluje i snježne lavine. Osigurati se mogu automobili stari do 12 godina na razdoblje do 45 dana, a osiguranje se može ugovoriti po cijeni već od 165 kuna. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
Plodine otvorene u Donjem Miholjcu
PROMO

Plodine otvorene u Donjem Miholjcu

Plodine i u 2024. nastavljaju snažnu ekspanziju maloprodajne mreže trgovina. Godinu nastavljaju otvorenjem još jednog supermarketa, ovoga puta u Donjem Miholjcu. Ovim otvorenjem Plodine broje 132 supermarketa diljem Hrvatske.