News

Komentari 239

Vili Beroš već cijepi građane: 'Virus želi preživjeti. U tijeku je kontinuirana borba nas i njega'

Vili Beroš već cijepi građane: 'Virus želi preživjeti. U tijeku je kontinuirana borba nas i njega'

Na pitanje kad je zadnji put dao injekciju, i je li se morao podsjetiti kako, Beroš nam je odgovorio, zasukanih rukava, s primjetnim kapljicama znoja na čelu, kako je i kao neurokirurg stalno to radio...

Ministar zdravstva Vili Beroš je s liječnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' na Zagrebačkom velesajmu već od 8 sati počeo cijepiti građane. Podsjetimo, Beroš je najavio da će to raditi od 10,30 sati do 11,30 sati.

Na pitanje kad je zadnji put dao injekciju, i je li se morao podsjetiti kako, Beroš nam je odgovorio kako je i kao neurokirurg stalno to radio.

- Operiramo, ali i dajemo injekcije, nisam se morao podsjećati kako - rekao nam je Beroš zasukanih rukava, s primjetnim kapljicama znoja na čelu.

- Nema opuštanja, brojevi su iz dana u dan sve bolji, a istovremeno će se smanjivati i broj pacijenata u bolnicama. U tijeku je kontinuirana borba nas i njega. On želi preživjeti i biti još dugo na kugli zemaljskoj. Ovo je borba čitave civilizacije. Vidjet ćemo kakva će biti situacija za 10 do 15 dana - izjavio je ministar Beroš jučer komentirajući situaciju s korona virusom i najavio da će osobno cijepiti u subotu na velesajmu. Ipak, mišljenja građana su podijeljena.

Jedan od cijepljenjih grašana, Goran Kijuk, kaže da je bilo super. Prepoznao je ministra i rekao da mu je čast što ga baš on cijepi.

- Ja bih radije da me cijepi neka medicinska sestra koja to radi stotine puta dnevno nego neurokirurg u izbornoj kampanji - komentirao je drugi građanin.

Ministar Beroš je jučer kazao i kako je zabrinut da neće biti dovoljan odaziv građana za cijepljenje.

Komentirao je i izjavu Krunoslava Capaka, koji je rekao da je gotov treći val.

- Poruke bi trebale biti jedinstvene, no određene disonance se ponekad dogode. Ali nismo izolirani. Capakova je izjava izvučena iz konteksta, treći val još uvijek traje i opreza nikad dosta - kazao je ministar.

Najčitaniji članci