Obavijesti

News

Komentari 65

Vili Beroš: Nisam opterećen ministarskom pozicijom, tu mi je manja plaća nego liječnička

Vili Beroš: Nisam opterećen ministarskom pozicijom, tu mi je manja plaća nego liječnička

Vili Beroš rekao je kako će HZJZ ovaj tjedan stvoriti nove liste prioriteta na kojima će biti i ugostiteljski djelatnici. Spreman je provesti reforme, ali ne zbog plaće jer je veću plaću imao kao liječnik nego kao ministar

VIDEO

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je stigao u radni posjet karlovačkoj Općoj bolnici gdje se sastao s ravnateljem te bolnice Nikšom Anticom. U toj županiji hospitalizirano je 149 osoba. Njih 11 je na respiratoru, od toga osam u bolnici u Karlovcu. Preminulo je pet osoba, tri žene u dobi od 79 i 89 godina i dva muškarca starih 59 i 80 godina. 

 - Od određenog broja novozaraženih dio je hospitaliziran i završi na respiratoru, a dio završi i letalno. Počelo je s Dubrovačko-neretvanskom županijom, no uspjeli su suzbiti širenje zaraze, a nastavilo se u Primorsko-goranskoj županiji koja je i jučer bila vodeća po broju zaraženih u Hrvatskoj. Zato sam razgovarao s ravnateljem riječke bolnice, u subotu ću ići u Zadar. Svjedočimo većem opterećenju u Varaždinu i zato treba ponovno spomenuti odgovorno ponašanje. Nema druge nego kao i dosad međusobno pomagati - rekao je Beroš. 

Komentirao je i generalno stanje u državi. 

 - U Varaždinu ponovno svjedočimo većem opterećenju i to su ti neumorni brojevi, ali odgovornim ponašanjem možemo smanjiti broj slučajeva. Nema nam druge nego međusobno komunicirati, pomagati, međusobno dijeliti kadar, ali moram napomenuti da smo nabavili  200 respiratora, aparate za hi-flow ventilaciju. Imamo više materijalne opreme pa pretpostavljam da će izazov biti kadar. Morat ćemo raspoređivati kadar u odnosu na potrebe. Srećom situacija nikad nije bila takva da je zahtijevala jednakomjeran angažman u svim županijama - dodao je. 

Vili Beroš dao izjavu nakon službenog posjeta Općoj bolnici Karlovac

U četvrtak je održao sastanak sa svim ravnateljima bolnica u Zagrebu, a ravnatelj KB Dubrava zatražio je da se otvore dodatne intenzivne jedinice za liječenje. 

- Na traženje varaždinskog ravnatelja, koji je tražio tri respiratora, prebacili smo ih pet. Također, prebačene su i medicinske sestre, Ravnatelj još nije iskazao potrebu za dodatnim liječničkim timovima - rekao je Beroš i dodao da će tako raditi i ubuduće. 

O organizaciji cijepljenja je rekao da će uskoro stići preko 200.000 novih doza te da je sad na koordinatorima na terenu da organiziraju punktove.

- Potrebno je uključivanje svih, a najbolje koordinatori na terenu znaju koji je najbolji model organizacije. U tjednima petog i šestog mjeseca doći će preko 200.000 doza cjepiva i morat ćemo intenzivirati cijepljenje. Danas je napisana posebna odluka o načinu rada i organiziranja cjepiva prema organizatorima, oni moraju aktivirati sav zdravstveni kadar. Jedino angažmanom svih možemo postići adekvatnu cijepljenost. Novi punktovi ovise o lokalnim organizacijama - objasnio je.

Iako se razmišljalo o drive - in punktovima, od toga se za sad odustalo zbog potencijalne gužve koja bi nastala i paralizirala dio gradova u kojem se nalaze punktovi. Također, HZJZ je dobio zadatak organizirati novu listu prioriteta. 

 - Od iznimne je važnosti razgovarati o prioritetima cjepiva. HZJZ je će ovaj tjedan izraditi mini akcijski plan o prioritetnim skupinama za cijepljenje koji će se početkom treće faze cijepljenja početi provoditi. Svakako pod to spadaju i turistički djelatnici.  Svima želimo poslati poruku sigurnosti pa će turistički radnici biti u vrhu prioriteta. Također će biti obuhvaćeni i pomorci i prosvjetni radnici. Uz to, bitno je da postignemo bolju procijepljenost svih ljudi- rekao je Beroš. 

Vili Beroš dao izjavu nakon službenog posjeta Općoj bolnici Karlovac

Komentirao je i prozivke i zazivanje njegove ostavke. 

-  Ne bih se odgovorno ponio da najbliže suradnike nisam pitao je li to istina i što oni misle o mom radu. Legitimno je pravo oporbe prozivati me iako mislim da će u konačnici građani i pacijenti procijeniti moj rad. Nemam ništa protiv toga, ali ekstremna briga oporbe za zdravstveni sustav sad me čudi. Imali su prilike pokrenuti stvari na bolje, to se nije dogodilo - rekao je i dodao: Ovaj sustav nije održiv i to sam gledao i kao pomoćnik ministra. Reforme u zdravstvu su nužne, od početka to naglašavam. Spreman sam provesti reforme ako dobijem za to priliku.

Osvrnuo se i na prozivke da čuva ministarsku poziciju.

- Nisam opterećen ministarskom pozicijom. Neki spominju moju ministarsku plaću, no ona je manja nego liječnička. Ovo je težak rad, ali spreman sam nastaviti i dalje. U ovom trenutku osjećam da imam podršku Vlade i premijera - zaključio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa