Obavijesti

News

Komentari 1

Vili Beroš o novim žarištima u susjedstvu: Nema opuštanja...

Vili Beroš o novim žarištima u susjedstvu: Nema opuštanja...
1

Tuzlanska županija novo je mikrožarište koronavirusa u Bosni i Hercegovini s više od polovine od 31 novooboljelog u cijeloj zemlji u posljednja 24 sata, objavili su u ponedjeljak dužnosnici

Ministar zdravstva Vili Beroš je, odgovarajući na pitanje kolika je opasnost u povećanju broja zaraženih koronavirusom u nekima od zemalja u okruženju, rekao u ponedjeljak da će se i nadalje, kao i dosad, nastojati biti korak ispred virusa.

"Moramo s s velikom pažnjom promatrati zbivanja u okruženju i cijelom svijetu, i biti pripremljeni na nešto što se može desiti, poput drugog vala zaraze, za kojeg vjerujem da ga neće biti", naglasio je.

Nema mjesta za opuštanje, i moramo brzo moći transformirati zdravstveni sustav ako bude potrebno, rekao je. Proglašavati kraj epidemije, kao što su učinile neke zemlje, bilo bi neodgovorno jer to onemogućava promptnu reakciju, rekao je ministar. 

I dalje moramo čuvati fizičku distancu, jer je virus je među nama, istaknuo je Vili Beroš.

Novo žarište u BiH

Tuzlanska županija novo je mikrožarište koronavirusa u Bosni i Hercegovini s više od polovine od 31 novooboljelog u cijeloj zemlji u posljednja 24 sata, objavili su u ponedjeljak dužnosnici.

U Federaciji BiH zabilježena su 23 nova slučaja, a u Republici Srpskoj osam, izvijestili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.

Među zaraženima u Federaciji je 17 ljudi u Tuzlanskoj županiji, od čega 15 u gradiću Živinicama, rekla je županijska ministrica zdravstva Dajana Čolić.

Još nije gotovo: Korona se opet pojavila u našem susjedstvu
Još nije gotovo: Korona se opet pojavila u našem susjedstvu

Među zaraženima je liječnik u tuzlanskom Kliničkom centru i epidemiološka služba traga za pacijentima i testira kolege s kojima je bio u kontaktu.

Čolić je pozvala lokalne stanovnike da se pridržavaju mjera zaštite koje su i dalje na snazi. "Bude li se stanje kompliciralo uvest ćemo dodatne mjere", upozorila je.