Obavijesti

News

Komentari 1

Vili Beroš o novim žarištima u susjedstvu: Nema opuštanja...

Vili Beroš o novim žarištima u susjedstvu: Nema opuštanja...
1

Tuzlanska županija novo je mikrožarište koronavirusa u Bosni i Hercegovini s više od polovine od 31 novooboljelog u cijeloj zemlji u posljednja 24 sata, objavili su u ponedjeljak dužnosnici

VIDEO

Ministar zdravstva Vili Beroš je, odgovarajući na pitanje kolika je opasnost u povećanju broja zaraženih koronavirusom u nekima od zemalja u okruženju, rekao u ponedjeljak da će se i nadalje, kao i dosad, nastojati biti korak ispred virusa.

"Moramo s s velikom pažnjom promatrati zbivanja u okruženju i cijelom svijetu, i biti pripremljeni na nešto što se može desiti, poput drugog vala zaraze, za kojeg vjerujem da ga neće biti", naglasio je.

Nema mjesta za opuštanje, i moramo brzo moći transformirati zdravstveni sustav ako bude potrebno, rekao je. Proglašavati kraj epidemije, kao što su učinile neke zemlje, bilo bi neodgovorno jer to onemogućava promptnu reakciju, rekao je ministar. 

I dalje moramo čuvati fizičku distancu, jer je virus je među nama, istaknuo je Vili Beroš.

Novo žarište u BiH

Tuzlanska županija novo je mikrožarište koronavirusa u Bosni i Hercegovini s više od polovine od 31 novooboljelog u cijeloj zemlji u posljednja 24 sata, objavili su u ponedjeljak dužnosnici.

U Federaciji BiH zabilježena su 23 nova slučaja, a u Republici Srpskoj osam, izvijestili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.

Među zaraženima u Federaciji je 17 ljudi u Tuzlanskoj županiji, od čega 15 u gradiću Živinicama, rekla je županijska ministrica zdravstva Dajana Čolić.

Još nije gotovo: Korona se opet pojavila u našem susjedstvu
Još nije gotovo: Korona se opet pojavila u našem susjedstvu

Među zaraženima je liječnik u tuzlanskom Kliničkom centru i epidemiološka služba traga za pacijentima i testira kolege s kojima je bio u kontaktu.

Čolić je pozvala lokalne stanovnike da se pridržavaju mjera zaštite koje su i dalje na snazi. "Bude li se stanje kompliciralo uvest ćemo dodatne mjere", upozorila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa