Obavijesti

Promo sadržaj

Vino koje morate probati jer je oduševilo vinske znalce – de Gotho graševina 2018.

Vino koje morate probati jer je oduševilo vinske znalce – de Gotho graševina 2018.
6

Graševina de Gotho 2018. oduševila je žiri svojom profinjenom izvrsnošću te ostvarila povijesni uspjeh vinarije Kutijevo

VIDEO

Na dodjeli prestižnih vinskih nagrada Decanter u Londonu, jednom od najutjecajnijih i najvećih natjecanja na kojem je ove godine žiriralo 116 sudaca iz cijelog svijeta, Graševina de Gotho 2018. vinarije Kutjevo svojim je profinjenim, uravnoteženim okusom, izvanrednom svježinom i pitkošću te kristalno-zlatnom bojom izazvala oduševljenje stručnjaka i osvojila Platinum medalju. Savršen razlog da je probate i uz nju sljubite neke od omiljenih jesenskih delicija za ultimativni gourmet užitak.

Na 17. Decanter World Wine Awardsu koje okuplja vrhunske vinske stručnjake iz cijelog svijeta, a uživa veliko povjerenje zbog svog rigoroznog procesa ocjenjivanja, najviše je priznanje – Platinum medalja – dodijeljena posebnoj selekciji graševine vinarije Kutjevo, premium Graševini de Gotho, berbe 2018.

Natjecanje je žiriralo 116 sudaca, među kojima i 37 Masters of Wine i 9 Master Sommeliera, a ocjenjivalo se čak 16 537 vina iz 56 zemalja tijekom 28 dana. U zadnjem krugu, u koji su ušla sva vina sa zlatnom medaljom, Graševina de Gotho 2018. oduševila je žiri svojom profinjenom izvrsnošću te ostvarila povijesni uspjeh vinarije Kutijevo.

Sofisticirana, ali slojevita i kompleksna, Graševina de Gotho 2018. vino je kristalno čiste zlatne boje koja će vas oduševiti već pri pogledu na čašu. Fine zrelosti koja dolazi do izražaja u voćnom, dugotrajnom okusu nota breskve i jabuke, ovo je vino odležavanjem dobilo punoću i zaobljenost. Niti miris vas neće ostaviti ravnodušnima jer ga otvaraju tople, medne i cvjetne note, ali i bogate arome zrelog voća kruške i dunje dobro se uklapaju u harmoničan aftertaste. Graševina de Gotho hommage je bogatoj tradiciji proizvodnje vina u Kutjevu, posebnosti i izvrsnosti terroira i neprestanom usavršavanju znanja o podrumarenju koje se u vinariji Kutjevo njeguje gotovo osam stoljeća.

Prestižne nagrade koje osvajamo s vinima sorte Graševina pokazatelj su kako ova često podcjenjivana sorta zaslužuje biti na samom svjetskom vrhu. Iako je Graševina tradicionalna sorta koja je u kutjevačkom terroiru pronašla najoptimalnije uvjete te iz kojeg crpi najbolje karakteristike, pokazala je i najširi spektar proizvodnih mogućnosti. Uložili smo mnogo truda u promjenu percepcije sorte kod kupaca i ljubitelja vina, iz godine u godinu pokazujući da Graševini pristaju razni stilovi vrhunskih i premium vina – od pjenušaca, svježih, laganijih vina, do kompleksnijih, odležanih, predikatnih i arhivskih vina. Naše Graševine s ponosom možemo ponuditi najzahtjevnijim poznavateljima vina te vrhunskim domaćim i svjetskim restoranima“, poručuje glavni enolog Ivan Marinclin.

Pitka, osvježavajuća, a opet moćnog okusa Graševina de Gotho 2018. sadrži grožđe s položaja Hrnjevac čija se berba vrši kasnije od standardne berbe graševine. Njena profinjenost, slojevitost i kompleksnost dolazi iz posebnosti kutjevačnog terroira – vulkanskog, zemlje bogate mineralima te jedinstvenog, sunčanog položaja sa sjevera zaštićenog od hladnoća gustim šumama Krndije i Papuka. Fine zrelosti i dugog trajanja, arome Graševine de Gotho su dodatno naglašene šestomjesečnim odležavanjem u barrique bačvicama. Mirisi su bogati, cvjetni, voćni te se savršeno stapaju s okusom dajući ovom vinu skladnu cjelinu.

Graševina de Gotho 2018. izvrsno pristaje uz jela od bijelog mesa i plemenite bijele ribe, lagana rižota s dragocjenim jesenskim delicijama – kvarnerskim kozicama, vrganjima ili muškatnim bundevama, bogato, ali blago začinjenim, kao i uz jesenske slastice pripremljene od jabuka, krušaka, dunja, meda i orašastih plodova. Ne propustite pronaći omiljenu kombinaciju i uživati u istraživanju kompleksnosti Graševine de Gotho 2018.

Uz Platinum medalju, vinarija Kutjevo je na Decanteru 2020. osvojila i dodatna priznanja:

Vrhunska graševina berba 2019. - srebrena medalja - 94 bodova

Maximo Oro berba 2018. - brončana medalja - 89 bodova

Maximo Nero berba 2016. - brončana medalja - 89 bodova

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"
PROMO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"

Holcim Hrvatska, vodeća tvrtka u građevinskoj industriji, oduševila je svoje partnere, dobavljače i kupce na ekskluzivnom događaju "Journey to Net Zero" u prestižnoj Laubi.

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila
PROMO

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila

U organizaciji Ministarstva prirodnih resursa 40. kineska antarktička ekspedicija krenula je iz istočne kineske općine Šangaj 1. studenoga 2023. Tim ekspedicije prešao je više od 30 000 nautičkih milja
Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama
PROMO

Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama

Recite zbogom čak i najmanjim česticama prašine i osigurajte čist dom za svoju obitelj