Obavijesti

Promo sadržaj

Vipnet dobitnik prestižne domaće nagrade za Najbolju HR praksu

Vipnet dobitnik prestižne domaće nagrade za Najbolju HR praksu
2

Na konferenciji HR Days održanoj 22. ožujka 2018. u Rovinju, projekt internog poduzetništva „Empowering Ideas – Become an Intrapreneur“ u provedbi Vipneta dobitnik je prestižne nagrade za Najbolju HR praksu

Na konferenciji HR Days održanoj 22. ožujka 2018. u Rovinju, projekt internog poduzetništva „Empowering Ideas – Become an Intrapreneur“ u provedbi Vipneta dobitnik je prestižne nagrade za Najbolju HR praksu, koju dodjeljuju tvrtke Selectio i Moj posao. Vipnet je slavio u snažnoj konkurenciji i potvrdio jačanje uloge kompanije u razvijanju najboljih praksi upravljanja ljudskim resursima na domaćem tržištu.

Interni startup tim „Empowering ideas“  

Temeljna obilježja Vipneta su startup kultura i duh inovativnosti s kojima je 1999. ušao na hrvatsko tržište. Danas je Vipnet kompanija koja broji više od 2 milijuna korisnika i 1300 zaposlenika, i u želji za očuvanjem snažne startup kulture među svojim zaposlenicima, uveden je program internog poduzetništva, usmjeren na poticanje inovacija, koji se provodi na razini A1 Telekom Austria Grupe. Sukladno tome, u ožujku 2017. godine u sklopu programa „Empowering Ideas“ svi Vipnetovi zaposlenici pozvani su na natječaj u kojem timski prijavljuju inovativne ideje. Pobjedničkom timu je osigurano da narednih godinu dana radi isključivo na razvoju svoje projektne ideje izvan Vipneta u prostorima Centra znanja, kreativnosti i inovacija HUB385, uz dodatni budžet, pritom zadržavajući plaće te stalni posao uz osigurane brojne edukacije za usavršavanje znanja te uz podršku mentora i menadžmenta kompanije. 

„Ovim programom želimo omogućiti našim zaposlenicima da inoviraju, eksperimentiraju, testiraju nove načine rada, uče iz grešaka i postaju dio startup zajednice uz svu potrebnu stručnu i financijsku podršku.", poručio je Ivan Bartulović, glavni direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije Vipneta dodavši: „Nagrada za Najbolju HR praksu priznanje je za naša brojna nastojanja da u Vipnetu potičemo inovativnu kulturu i pripremamo zaposlenike za izazove digitalnog doba. Ova nagrada također potvrđuje koliko je bitno spajati najbolje od dva svijeta – iskustvo i znanje koje osigurava velika korporacija uz fleksibilan i agilan pristup radu“.

Projektom „Empowering ideas“ na konkretan je način implementiran „new way of working“ koji ujedno doprinosi jednom od glavnih strateških ciljeva Vipneta - da bude standard izvrsnosti u upravljanju ljudskim resursima te da stvara poticajno radno okružje za zaposlenike.

O nagradi

Nagrada za Najbolje HR prakse priznanje je i potvrda predanom i planskom radu tvrtki i organizacija, timovima i pojedincima koji su izvrsni u upravljanju ljudskim potencijalima. Riječ je o projektima koje su tvrtke implementirale u svoja poslovanja te tako povećale kvalitetu rada svojih zaposlenika i poslovne rezultate. 

Nagrada se dodjeljuje od 2010. godine, a stručni žiri sastavljen od strane profesionalaca iz područja ljudskih resursa do sada je imao prilike ocijeniti između 80 prijavljenih projekata. Projekti se ocjenjuju prema unaprijed definiranim kriterijima: kontekst razvoja projekta, proces razvoja projekta, konkretni učinak projekta i utjecaj na organizaciju. Spomenimo i kako su od ove godine kao šesti član stručnog žirija sudjelovali i glasovi publike.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu
Od 22. do 27. travnja, održavaju se besplatni Dani tehničke ispravnosti motocikala
PROMO

Od 22. do 27. travnja, održavaju se besplatni Dani tehničke ispravnosti motocikala

Broj novoregistriranih motocikala u porastu