Obavijesti

Promo sadržaj

Virtualna šetnja Vukovarom: vukovarski Memorijalni centar

Virtualna šetnja Vukovarom: vukovarski Memorijalni centar
1

Virtualna šetnja omogućava 360° pregled pet lokacija u sastavu Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovara. Rezultat je interaktivni muzej za posjet Vukovaru u samo nekoliko koraka putem računala, tableta ili pametnih telefona

Kao svoj doprinos ovogodišnjem obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Hrvatski Telekom je kroz projekt virtualne šetnje prostorima Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar omogućio svima u svijetu gdje god se nalazili da upoznaju nedavnu povijest Vukovara putem web stranice Memorijalnog centra.

Virtualna šetnja u potpunosti prenosi iskustvo posjete memorijalnih obilježja grada Vukovara i njegove nedavne povijesti, jer sadrži 360° pregled pet lokacija u sastavu Memorijalnog centra: vukovarske bolnice, Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen doma Ovčara, Muzeja sjećanja na Domovinski rat te prikaza koncentracijskih logora Stajićevo i Begejci. Tehnika je ostvarena fotografiranjem lokaliteta suvremenom opremom s ciljem što vjernijeg prikazivanja detalja, a na 33 panoramske točke snimljeno je više od 3 tisuće fotografija visoke razlučivosti.

Ovaj projekt je ujedno i interaktivni muzej koji omogućuje posjet Vukovaru u samo nekoliko koraka, putem računala, tableta ili pametnih telefona.

Upravo ovih dana kad se prisjećamo žrtve Vukovara smatramo da nema ljepše poruke koja može biti odaslana od poruke mira. Nadamo se da je virtualna šetnja koja obuhvaća memorijalne lokacije grada Vukovara samo početak uspješne suradnje između Hrvatskog Telekoma i javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar", izjavio je ravnatelj Memorijalnog centra Zoran Šangut.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Virtualna šetnja donacija je Hrvatskog Telekoma Memorijalnom centru i Gradu Vukovaru, čiji je cilj prikazati, objasniti i približiti priču Vukovara cijelome svijetu.

„Kroz ovaj projekt željeli smo najsuvremenijim digitalnim i tehnološkim rješenjima omogućiti cijelom svijetu da upozna Vukovar i prošeće njegovim najranjivijim mjestima sjećanja. Ovo je naš skroman doprinos povijesti ovoga grada i njegovim ljudima. Projekti poput ovog potvrđuju veliki značaj našeg ulaganja u infrastrukturu i razvoj najnovijih tehnologija jer građanima osiguravamo brzi pristup njima najvećim vrijednostima, bez obzira gdje se nalazili.“, istaknuo je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković, koji je nedavno i gostovao u Školi mira, projektu koji je završna faza dvodnevnog posjeta učenika osnovnih škola Memorijalnom centru u Vukovaru. Tom je prilikom učenicima prezentirao sve važne prednosti digitalnog svijeta, kako razvoj tehnologije utječe na svakodnevni život i što donosi budućnost.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu