Obavijesti

News

Komentari 20

Više nema prepreka: Vlasnici N1 uskoro preuzimaju Novu TV

Više nema prepreka: Vlasnici N1 uskoro preuzimaju Novu TV
1

Slovenia Broadband S.a.r.l., koja je podnijela novu prijavu 24. siječnja, međunarodno je holding društvo koje upravlja poslovanjem raznih operativnih društava u srednjoj i istočnoj Europi...

VIDEO

Vijeće za elektroničke medije (VEM) donijelo je na sjednici održanoj u ponedjeljak jednoglasnu odluku da su stečeni zakonski uvjeti da Slovenia Broadband, tvrtka u sklopu američkog fonda KKR, preuzme sto posto dionica društva Nova TV d.d., jer se sada koncentracija ne smatra nedopuštenom u smislu Zakona o elektroničkim medijima.

Slovenia Broadband S.a.r.l., koja je podnijela novu prijavu 24. siječnja, međunarodno je holding društvo koje upravlja poslovanjem raznih operativnih društava u srednjoj i istočnoj Europi, uključujući i područje Hrvatske, navodi se u priopćenju VEM-a.

Podnositelj prijave svoj je novi zahtjev podnio nakon prethodne odluke Agencije za elektroničke medije kojom je bilo odlučeno da se koncentracija smatra nedopuštenom zbog povezanosti podnositelja prijave i trgovačkog društva Totalna televizija d.o.o. u smislu odredbi Zakona o elektroničkim medijima i činjenice da je Totalna televizija d.o.o. operator.

U svojoj novoj prijavi podnositelj je naveo kako je, ponukan odbijajućom odlukom i razlozima navedenim kao prepreka pozitivnom rješenju zahtjeva, društvo United Group B.V. prenijelo sve poslovne udjele u društvu TOTAL TV B.V. sa sjedištem u Amsterdamu na treću nepovezanu osobu, trgovačko društvo V-Investment Holdings B.V., također sa sjedištem u Amsterdamu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"S obzirom da trgovačko društvo Totalna televizija d.o.o. više nije povezana osoba podnositelja prijave, Vijeće je nakon provedenog postupka i slijedom pravno odlučnih činjenica donijelo odluku da se predmetna koncentracija ne smatra nedopuštenom u smislu Zakona o elektroničkim medijima", kaže se u priopćenju.

Nova odluka uslijedila je nakon prošlogodišnje odluke VEM-a. koju je kasnija potvrdila Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), o odbijanju preuzimanja Nove TV s obrazloženjem da ne postoje zakonski uvjeti za stjecanje 100 posto dionica zbog nedopuštenosti medijske koncentracije u smislu Zakona o elektroničkim medijima.

Tom odlukom hrvatskih regulatornih tijela bilo je odgođeno najavljeno preuzimanje Nove TV, kojom je moćna američka investicijska kompanija, koja se navodi i kao vlasnik N1 televizije, htjela završiti konačno preuzimanje medijskih operacija u Hrvatskoj i Sloveniji dosadašnjeg vlasnika Nove TV - korporacije CME, vrijednih oko 230 milijuna eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a