Obavijesti

News

Komentari 58

U Primorsko-goranskoj županiji 27 novooboljelih od korone

U Primorsko-goranskoj županiji 27 novooboljelih od korone

Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ danas se smanjio za još 34 osobe te iznosi 280

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
KRAPINSKO-ZAGORSKA

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata je evidentirano sedam novopozitivnih osoba na koronavirus, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Oporavilo se 10 osoba, pa je trenutno u županiji ukupno 49 aktivnih slučajeva zaraze koroavirusom. U samoizolaciji se nalazi 98 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 18 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima nema osoba na respiratoru.

15.42

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

U Ličko-senjsko županiju dvije su osobe oboljele i jedna je umrla od covida u posljednja 24 sata, priopćio je u subotu županijski Stožer Civilne zaštite.
 

U bolnici u Gospiću od posljedica covida umro je 82-godišnji pacijent iz Otočca.

Novooboljeli su iz Novalje i Otočca, te tamo traje epidemiološka obrada njihovih kontakata. Ukupno su 153 osobe pod mjerom samoizolacije.

Trenutno je u županiji 35 aktivnih slučajeva covida-19, od kojih se bolnički liječi osam osoba.

Od početka pandemije u Ličko-senjskoj županiji oboljele su 4593 osobe, od kojih su 154 umrle, a izliječile su se 4404.  

15.25

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u subotu je izvijestio da u toj županiji nema novooboljelih od covida-19.

Na bolničkom liječenju je 29 osoba, od kojih je šest na respiratoru. Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 268 osoba.

15.24

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

 Na području Požeško-slavonske županije Stožer civilne zaštite u subotu je registrirao tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

U toj županiji trenutno je ukupno 24-oro oboljelih od covida-19 osoba. Među oboljelima četiri osobe su na bolničkom liječenju.

Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćeno je 143 osoba.

14.58

GRAD ZAGREB

U Zagrebu su u protekla 24 sata, prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo , zabilježene 52 novozaražene osobe koronavirusom, pa je trenutno u Zagrebu ukupno 384 aktivnih slučajeva covida-19, priopćio je u subotu NZJZ "Dr. Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 635 uzoraka, od kojih je 28 nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 40 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 108 osoba. 

Od 40 obrađenih pozitivnih osoba, četiri su za sada negativne epidemiološke anamneze, 22 osobe su kontakti COVID + osoba, a obrada za šest osoba je u tijeku. Kod jedne je osobe moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi, a jedna je osoba izložena u domu za starije. Dvije su osobe obradili liječnici obiteljske medicine, a tri su osobe doputovale iz Francuske i Brazila.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljele su jedna zdravstvena djelatnica i jedna korisnica.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod jednog učenika i jednog nastavnika srednje škole, mjera samoizolacije izrečena je za 25 učenika.  

U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima u Gradu Zagrebu cijepljene su 1.802 osobe.

Trenutno su u gradu Zagrebu 384 aktivna slučaja covida-19.

 

Komentari 58