Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Višestruki prijelomi obje noge: Ženu (56) poklopio limeni krov

Mariju Dubravac (56) limeni krov s pečenjare na Hreliću poklopio je tijekom oluje u nedjelju 3. studenog. Mariji su slomljene obje noge i oporavlja se u bolnici

Željko Rukavina/24sata
Foto: Željko Rukavina/24sata
22 komentara

Nakon vjetrića došlo je do pravog uragana. Kad sam se okrenula vidjela sam da nešto leti zrakom. Poslije toga više se ničega ne sjećam. Probudila sam se u bolnici, kazala nam je Marija Dubravac (56) koja je stradala u nedjelju 3. studenoga u nevremenu na zagrebačkom Hreliću. Leži u koprivničkoj Općoj bolnici na Traumatologiji zbog višestrukih prijeloma nogu.

Nije uspjela pobjeći 'letećem' krovu

Ona je zajedno s kolegicom  na štandu prodavala robu. Vrijeme se počelo mijenjati, ali nisu tome pridavale veliku pozornost. Odjednom je jak vjetar podignuo oko 10 'kvadrata' limenog krova s 20-tak metara udaljene pečenjare, koji je letio prema nesretnoj ženi. Neki su se poput njezine prijateljice Anđe Marić uspjeli sakriti ispod štanda s robom, dok Marija nije uspjela pobjeći letećem krovu, koji ju je udario u glavu i tijelo. Bez svijesti je prevezena u KBC Rebro odakle je prebačena u koprivničku bolnicu gdje smo je posjetili. 

Oporavljat će se nekoliko mjeseci

Marija već dvije godine krpa kućni budžet prodajom na Hreliću jer je nezaposlena, a nema uvjeta za mirovinu. Ubrzo je na Rebro stigao vlasnik pečenjare Š. I. (52), koji je nesretnu ženu prevezao u koprivničku bolnicu, gdje ju je posjetila i supruga vlasnika pečenjare.

Bacila sam se pod štand, a Marija nije stigla. Poklopio ju je krov i neka građa koju je krov srušio. Scena je bila užasna. Kad sam ju ugledala bez svijesti i teško ozlijeđenu pomislila sam na najgore, kaže Marijina prijateljica Anđa

- Ne daj Bože da se nekome slično nešto dogodi. Nije mi jasno da nitko nije stradao u pečenjari, koja je bila puna. Koliko znam samo je još jedna žena lakše ozlijeđena - kazala je Marija, kojoj prema njezinim riječima slijedi oporavak u trajanju od nekoliko mjeseci. 

Marija nema životno osiguranje, kojim bi mogla pokriti gubitak novca za vrijeme dok opet ne bude mogla ići na Hrelić.

Njezina kolegica Anđa Marić kaže kako je sve izgledalo jezivo. Ona je na vrijeme uočila golemi limeni krov koji vjetar nosi prema njima.

- Bacila sam se pod štand, a Marija nije stigla. Poklopio ju je krov i neka građa koju je krov srušio. Scena je bila užasna. Tražila sam Mariju koja je bila sva zatrpana robom i nekom građom i kad sam ju ugledala bez svijesti i teško ozlijeđenu pomislila sam na najgore - kazala je Marić koju smo zatekli u posjeti u bolnici. 

Dodala je kako je vlasnik pečenjare među prvima priskočio u pomoć.

>>> Puhao jak vjetar: Krov letio 10 m i poklopio žene na Hreliću


Možda vas zanima i ovo:
Message