Obavijesti

News

Komentari 23

Višnja Kralj ne vjeruje da joj je blizanka mrtva: Seko, gdje si?

Višnja Kralj ne vjeruje da joj je blizanka mrtva: Seko, gdje si?
4

Višnja je pitala majku što je s njezinom sestricom Vesnom, a ona je hladno rekla da je Vesna umrla kao dvomjesečna beba i o tome više nije željela razgovarati

VIDEO

Mi smo jednojajčane blizanke i osjećam je, znam da je živa, iako mi je majka rekla da je umrla, govori nam Višnja Kralj (54) u sjenici obiteljske kuće u slovenskom mjestašcu Črnomelj.

Do 1990. godine mislila je da je jedina kći majke Milke Martinko. Rođena je 10. listopada 1960. u rodilištu u Klanjcu. Otac je nikad nije priznao, a ona ga nije ni tražila. Čitav život provela je u Metliki gdje je završila srednju školu.

Zbog razvratnog majčina života, Višnja je sa 17 godina pobjegla u brak s Marjanom (57) , s kojim i danas sretno živi te s kojim ima kćer Petru (32) i sina Igora (36) . U njezin život nemir se uvukao 1990. godine u Matičnom uredu Klanjec, gdje je vadila rodni list kako bi dobila slovensko državljanstvo.

Pokretanje videa...

24sataTV VIDEO

- U knjizi rođenih vidjela sam ime Vesna Martinko, također rođenu kad i ja od iste majke s nepoznatim ocem. Majku sam pitala što je s mojom sestricom, a ona mi je hladno odgovorila da je Vesna umrla kao dvomjesečna beba i o tome nije željela razgovarati. Tada sam počela tražiti sestru - kaže Višnja.

Bratić Branko (61) otkrio joj je kako je čuo njezinu baku da govori Milki: “Uzmi obje pa neka izabere”.

- Prije 14 godina obišla sam sve bolnice u Zagrebu, sva sirotišta, i došla u Matični ured Maksimir. Ondje sam dobila izvadak iz matice umrlih na kojem piše da je moja sestra Vesna umrla 1960. godine i da je pod rednim brojem 01092 u knjigu umrlih upisana 17. prosinca 1960. godine . Smrt je prijavilo KBC Rebro, no nema napomena o uzroku smrti. Uz to, osnovni se podaci ne poklapaju s onima u rodnom listu. Nakon toga sam na Rebru pregledala knjige umrlih beba u tom razdoblju, ali moje sestre nema u njima - kaže Višnja koja misli da je predana nekom paru bez djece. Budući da su jednojajčane blizanke, Višnja se nada da njezina sestra identično izgleda.

- Sestrice moja, nadam se da ću te nakon tih silnih godina uspjeti naći i da ćemo uspjeti nadoknaditi vrijeme koje smo izgubile kad su nas razdvojili kao dvomjesečne bebe - poručila je sestri Višnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a