Obavijesti

News

Komentari 62

Peveci nakon 192 dana izašli iz pritvora, prvo će ispeći janjca

Peveci nakon 192 dana izašli iz pritvora, prvo će ispeći janjca
13

Obrana je tražila od vještaka da analizira na koji je način došao do zaključka da je na račun Višnje Pevec uplaćeno 532.856 eura te da pojasni kuda je taj novac išao

VIDEO

Višnja i Zdravko Pevec su u srijedu nakon šest i pol mjeseci provedenih u pritvoru oko 15.20 sati pušteni na slobodu. Ispred zgrade ih je dočekao mlađi sin Davorin koji je i cijelo prijepodne na Županijskom sudu u Bjelovaru pratio iznošenje iskaza knjigovodstveno-financijskog vještaka Marijana Tomljanovića. 

Odvjetnički tim Višnje i Zdravka Pevec, Čedomir Jakovljević, Marko Dumančić i Veljko Miljević 'pritisnuli' su vještaka koji je na kraju trosatnog izlaganja kazao da je morao pregledati oko 25 tisuća stranica dokumentacije za mjesec dana, što je izuzetno kratak rok. Sam Tomljanović je u jednom trenutku rekao da je Poreznoj upravi trebalo devet mjeseci da proanalizira poslovanje tvrtki Pevec te da bi njemu, kao iskusnom vještaku, trebala najmanje godina dana da se utvrdi stvarno i realno stanje poslovanja grupe Pevec, jer bi trebao pregledati i izvornu dokumentaciju. Kako je i nadalje ostao kod svog nalaza, sutkinja Hančić prihvatila je zahtjev branitelja, te će odrediti novog vještaka. 

Sukladno takvom razvoju događaja branitelji su tražili da se ukine pritvor Višnji i Zdravku Pevecu, jer da za to više ne postoji niti jedan razlog, jer je 'propao' nalaz vještaka koji je bio ključan za njihovo pritvaranje. Unatoč protivljenju zastupnika optužbe, sutkinja Hančić im je u 13.30 sati na kraju rasprave ukinula pritvor. Na ovu će se odluku najvjerojatnije žaliti Odvjetništvo, a o žalbi će u tom slučaju raspravljati Vrhovni sud RH. Isto tako sud će diplomatskim kanalima zatražiti iz Austrije podatak o vlasniku i o opunomoćenim osobama računa za koji se tvrdi da pripada Višnji Pevec. Na taj je račun 'sjeo' iznos od 532.856 eura. Odvjetništvo bračni par Pevec tereti da su stekli nepripadnu imovinsku korist od oko 3,8 milijuna kuna, kao i da su kao direktori društva Pevec d.o.o. Bjelovar u razdoblju od 1. siječnja 2006. do 31. prosinca 2007. godine umanjili porezne osnovice za oko 10,5 milijuna kuna.  

Tijekom rasprave zamjenik Županijske državne odvjetnice, Branke Merzić, Goran Gašpar je kazao kako je Odvjetništvo u utorak podnijelo Županijskom sudu u Bjelovaru prijedlog za pokretanje istrage protiv Višnje i Zdravka Pevec u jednom novom predmetu. 

Odvjetnik V. Miljević je kazao kako je odluka o puštanju iz pritvora bila logična i očekivana. Što se tiče o novom prijedlogu za istragom on je naglasio da je to novi predmet s kojim ovaj slučaj nema veze. Nakon izlaska iz pritvora Zdravko Pevec je okupljenim novinarima samo kratko kazao 'Sve ste vidjeli i sve ste čuli'. Supruga Višnja nije htjela izustiti niti riječi. Miljević je rekao kako su klijenti rekli da će prvo okrenuti janjca. Zvali su i njega, ali nije im se bio u mogućnosti pridružiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca