Obavijesti

News

Komentari 80

Visoki kazneni sud odlučio: Otac djevojčice Nikoll (2) ostat će u zatvoru, tukli su i drugo dijete

Visoki kazneni sud odlučio: Otac djevojčice Nikoll (2) ostat će u zatvoru, tukli su i drugo dijete

Apelacijski sud je priopćio da je 27-godišnjak i prije osuđivan i prekršajno kažnjavan zbog nasilja u obitelji te da mu je u prekršajnom postupku izrečena zabrana približavanja žrtvi nasilja u obitelji

Visoki kazneni sud odbio je žalbu čime je postalo pravomoćno rješenje Županijskog suda u Slavonskom Brodu kojim je produljen istražni zatvor 27-godišnjem ocu dvoipolgodišnje djevojčice Nikoll koja je početkom travnja preminula od teških ozljeda.

Apelacijski sud je priopćio da je 27-godišnjak i prije osuđivan i prekršajno kažnjavan zbog nasilja u obitelji te da mu je u prekršajnom postupku izrečena zabrana približavanja žrtvi nasilja u obitelji.

''Za sada se jedino s mjerom istražnog zatvora kao krajnjom i najstrožom mjerom može s uspjehom otkloniti opasnost od ponavljanja djela'', istaknuo je Visoki kazneni sud dodajući da prema zakonu okrivljeniku istražni zatvor najdulje može trajati do 1. listopada 2021. godine.

Majku malene Nikoll (2) pustili su iz zatvora. Udomitelj u šoku: 'Ne mogu vjerovati da je vani'
Majku malene Nikoll (2) pustili su iz zatvora. Udomitelj u šoku: 'Ne mogu vjerovati da je vani'

Visoki kazneni sud je, ne navodeći dob okrivljenika, priopćio kako se 27-godišnjak tereti da je zajedno sa svojom 24-godišnjom suprugom grubo zanemarivao dužnost podizanja svojih dvoje djece koju su zlostavljali od studenog 2020. do kraja ožujka 2021.

Prema optužnici, dječaku od 4,5 godine i dvoipolgodišnjoj Nikoll su nanosili fizičku bol i psihičku nelagodu. Sina su često kažnjavali šamaranjem i omalovažavanjem, dok djevojčici, koja se tek vratila iz udomiteljske obitelji, nisu pružili dodatnu potporu i skrb te su je kažnjavali šibom i šamarima, ostavljajući je noću samu u dnevnom boravku zbog čega je Nikoll bila u strahu, dodao je apelacijski sud.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa ...

Okrivljena majka se tereti da je 31. ožujka snažno odgurnula Nikoll koja je pri padu udarila zatiljkom glave i četiri dana kasnije preminula od zadobivenih ozljeda mozga, nadodao je Visoki kazneni sud.

Djevojčicu Nikoll iz okolice Nove Gradiške je 31. ožujka ujutro u tamošnju bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo. Liječnici su pokušali reanimirati dijete, a s obzirom na težinu ozljeda djevojčicu su istog dana prevezli u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti.

Podignuta optužnica protiv roditelja: Tereti ih da su Nikoll zlostavljali, majka ju je gurnula
Podignuta optužnica protiv roditelja: Tereti ih da su Nikoll zlostavljali, majka ju je gurnula

Obitelj iz koje potječe djevojčica od prije je poznata novogradiškom Centru za socijalnu skrb. Djevojčica Nikoll je bila kod udomitelja više od godinu dana, a centar ju je na zahtjev roditelja vratio u biološku obitelj. 

Ravnatelj tog centra Branko Medunić zbog ovo je slučaja smijenjen.