News

Komentari 146

Vjerni kolekcionar: Čuvam ih kao blago, moj hobi su 24sata

Vjerni kolekcionar: Čuvam ih kao blago, moj hobi su 24sata

Novine je Đuro Živković (59) uredno složio, uvezao u svežnjeve po 50 komada. Ukupno 3533 primjerka, koliko ih je izašlo od 2005. do danas, teže oko pola tone

Prije deset sam godina kod prijatelja vidio prvi put vaše novine, bio je to treći broj. Odmah su mi se svidjele, male po formatu, a pune kratkih i zanimljivih sadržaja. Odlučio sam ih kupovati svaki dan i čuvati, govori nam Đuro Živković (59) iz Županje, pokazujući uredno složene primjerke 24sata od ožujka 2005. do danas.

- Više sam puta mijenjao mjesto na kojemu čuvam novine, ponekad bi to zbog spremanja zasmetalo mojoj supruzi, ali ja sam uvijek pronalazio adekvatno mjesto za njih. Nije mi bilo teško ih premještati, ali sada sam im pronašao stalno mjesto, a to je u prostoriji za razonodu, tik do roštilja ili kako mi to u Slavoniji kažemo “pecala“. Kada mi dođu prijatelji na partiju karata pitaju me što je to složeno u kutu, pokažem im, a oni me pitaju zašto to čuvam. Ne objašnjavam im mnogo, samo im kažem da to volim – smije se Đuro.

Novine su uredno složene, uvezane u svežnjeve po 50 komada. Ukupno 3533 primjerka, koliko ih je izašlo od 2005. do danas, teže oko pola tone. Čestita nam 10. rođendan i kaže kako će ih i dalje svakodnevno kupovati.

– Za mene je to dio moga dnevnog rasporeda. Prodavačice u kiosku znaju da ja kupujem svaki dan 24sata. Nekada se dogodi da sve prodaju, ali mi izađu u susret i nazovu kolegice u drugim kioscima, uglavnom svakog dana nađu mi i osiguraju moj primjerak 24sata – pohvalio je prodavačice Đuro.

Sviđaju mi se novine, u njima ima svega, kratko je i jasno, pa tko voli nek izvoli. Za razliku od moga sina Kristijana, ja brzo preletim preko fotografije djevojke dana na stranicama za razbibrigu jer čuvam srce. Sin nekad primijeti i pokoju pogrešku, ali važno da je djevojka lijepa - govori Đuro tiho, da ga ne čuje supruga.

Kaže kako je u svom desetogodišnjem kolekcionarskom stažu primijetio da nam se nekad zna potkrasti pogreška u broju primjerka, ali to mu ne smeta jer je datum uvijek ispravan. Ima Đuro i prijedloge kako još poboljšati sjajan odnos 24sata i čitatelja.

- Nekad vidim da se brojne pogodnosti daju pretplatnicima, a trebalo bi malo voditi računa i o nama koji nismo pretplatnici, ali redovito svaki dan kupujemo novine na kiosku - predložio je naš vjerni čitatelj.

Najčitaniji članci