'Vjerovala sam joj i pustila je u stan. Ukrala mi je 300.000 kn' | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Vjerovala sam joj i pustila je u stan. Ukrala mi je 300.000 kn'

U Ulici Božidara Rašice u Zagrebu u srijedu oko 15 sati nepoznata žena pozvonila je na vrata J. H. (85). Lažno se predstavila kao bankarica. Da je pokradena, J. H. je shvatila idućeg dana

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
110 komentara

Nazvali su me iz banke, a ubrzo je na moja vrata pokucala žena koja se predstavila da je iz banke, rekla nam je žena (85) koja je opljačkana.

U Ulici Božidara Rašice u Zagrebu u srijedu oko 15 sati nepoznata žena pozvonila je na vrata J. H. (85). Lažno se predstavila kao bankarica te ju je opljačkala.

- Zvali su me taj dan iz banke, a ubrzo je na moja vrata pozvonila žena koja se također predstavila da dolazi iz banke. Pustila sam je u stan jer sam joj vjerovala. Slabije vidim i čujem pa mi ju je teško opisati - rekla nam je J. H.

Nakon što je prevarantica ušla u stan opljačkala je nemoćnu staricu koja je tek u četvrtak shvatila da je ostala bez oko 300.000 kuna. Krađu je tad prijavila policiji.

Policija upozorava: Nepoznate ljude ne puštajte u svoje domove!

Iz zagrebačke policije još jednom upozoravaju građane da nepoznate ljude ne puštaju u svoje domove.

- Nepoznate ljude koji pokušavaju ući u vaše domove i doći u posjed vašeg novca nipošto ne puštajte u stanove ili kuće te im ne predajte svoj novac ili druge vrijedne stvari jer je riječ o ljudima koji se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba - priopćili su iz policije.

Dodaju da ako građani zaprime pozive od nepoznatih ljudi u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da odmah obavijeste policiju na broj 192.

Možda vas zanima i ovo:
Message