Obavijesti

News

Komentari 17

"Vjerujemo u pozitivan ishod restrukturiranja u Agrokoru"

"Vjerujemo u pozitivan ishod restrukturiranja u Agrokoru"
1

Komentirajući novinarima stanje u Agrokoru, ustvrdili su da se zakonom o toj kompaniji izbjegao stečaj kao najgori mogući scenariji i poručili kako vjeruju u pozitivan ishod procesa restrukturiranja

VIDEO

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te izaslanik predsjednika Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji su u subotu sudjelovali na proslavi 22. obljetnice Zaprešića, grada koji je u dvadeset godina udvostručio broj stanovnika i nezaposlenost sveo na svega 4,6 posto, rekli su novinarima da vjeruju u pozitivan ishod procesa restrukturiranja Agrokora.

Komentirajući novinarima stanje u Agrokoru, ustvrdili su da se zakonom o toj kompaniji izbjegao stečaj kao najgori mogući scenariji i poručili kako vjeruju u pozitivan ishod procesa restrukturiranja.

Na pitanje vjeruje li u uspjeh plana za Agrokor ili postoji strah da će završiti sve na arbitražama vrijednim milijarde kuna kao slučaj Ina- Mol, Jandroković je u Zaprešiću rekao novinarima da je donošenje 'lex Agrokora' bilo nužno jer bi u suprotnom otišao u nekontrolirani stečaj, što bi značilo stečaj još za desetke hrvatskih poduzeća i gubitak više desetaka tisuća radnih mjesta.

Jandroković vjeruje da će glavne kompanije Agrokora nastaviti s radom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodao je da je proces u tijeku i da vjeruje i pozitivan ishod jer inače u tome ne bi sudjelovali.

„Bez obzira na brojne izazove, brojne protagoniste, mnogo je onih koji ne žele da taj projekt uspije, ja sam tu pozitivan i vjerujem da će u konačnici biti dobro, sve one glave kompanije tvrtke iz koncerna Agrokor vjerujem da će nastaviti s radom, da će biti očuvan najveći mogući broj radnih mjesta, i ono što je najvažnije da će hrvatsko gospodarstvo održat svoju stabilnost i pozitivan trend.

Božinović, kojeg su novinari pitali treba li javnost znati tko je pisao 'lex Agrokor', rekao je da je taj zakon donesen u uobičajenoj proceduri, da su na njemu radili Vlada i nadležna ministarstva, te da su ministri pred saborskim odborima branili taj zakon i odgovarali na pitanja zastupnika.

Božinović smatra da je Hrvatska izbjegla najgori mogući scenarij, a to je da dođe do stečaja tako velikog koncerna. „Ono što je bitno, ne radi se ni o kakvoj nacionalizaciji, postoje vjerovnička vijeća koja će se u sljedećoj fazi dogovoriti o načinima restrukturiranja“, rekao je Božinović.

Za slučaj  arbitraže Ina- Mol U Washingtonu, Jandroković je rekao da je sljedeće ročište u ožujku iduće godine. „Hrvatska je odabrala kvalitetan odvjetnički tim, ima dobre argumente i nadam se pozitivnom ishodu", istaknuo je.

 Za otkup dionica Ine, rekao je da je Vlada i tu vrlo jasno poslala političku poruku. "Radi se na tome, to su sve procesi koji dosta drugo traju, međutim treba ih dobro pripremiti i vrlo oprezno i razborito voditi cijeli taj proces“, rekao je Jandroković.

Zaprešić grad koji je u dvadeset godina udvostručio stanovništvo

Predsjednik Sabora Jandroković i izaslanik predsjednika Vlade Božinović položili su vijenac ispred spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata u Zaprešiću, nakon čega su nazočili svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Pučkom otvorenom učilištu u Zaprešiću.

Čestitajući građanima 22. rođendan grada, Jandroković je rekao da svi žitelji mogu biti ponosni na rezultate kad su u pitanju zapošljavanje sa stopom nezaposlenosti od svega 4,6 posto i obrazovanje jer Zaprešić ima najvišu obrazovnu strukturu u Zagrebačkoj županiji, a vjerojatno je i u cijeloj državi pri samom vrhu.

Najvažnije je, dodao je Jandroković, da je to grad koji je u dvadeset godina udvostručio broj stanovnika i ima dobnu strukturu od 35 godina.

Božinović je rekao da je Zaprešić siguran grad kao što je i hrvatska sigurna država jer da nije tome tako ne bi ovog ljeta u Hrvatskoj bilo više od 15 milijuna stranih gostiju. Grad funkcionira u svim segmentima, i sigurno se radi o jednom od najperspektivnijih gradova u Hrvatskoj koji bi svojim primjerom mogao poslužiti ostalim sredinama, rekao je Božinović.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke