Vjetar otpuhao krov sa škole u Pitomači: 'Uništene su i kuće...' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 10

Vjetar otpuhao krov sa škole u Pitomači: 'Uništene su i kuće...'

Vjetar otpuhao krov sa škole u Pitomači: 'Uništene su i kuće...'
21

Župan Igor Andrović rekao je da Pitomača uvijek nastrada tijekom ovakvih nevremena te da nije samo škola pretrpjela štetu, već i brojne kuće te plastenici

VIDEO

Jako olujno nevrijeme poharalo je Hrvatsku u nedjelju, a veliku štetu nanijelo je u Pitomači gdje je jak vjetar digao krovište Osnovne škole Petar Preradović. Srećom, nitko nije stradao. 

Radnici su u ponedjeljak krenuli sanirati štetu. Prvo moraju maknuti limeni krov koji je pao. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Kao i inače, oluja je najgore pogodila općinu Pitomača. Ne samo školu, već i kuće te plastenike. Kad god je neko olujno nevrijeme uvijek najviše nastradaju stanovnici Pitomače. Nadam se da ćemo podmiriti troškove za proizvodnju - rekao je župan Igor Andrović

Štetu je komentirao i načelnik općine Željko Grgačić

- Teško je procijeniti koja je šteta, trenutno smo u fazi čišćenja - rekao je i dodao da će na teren doći i inspekcija koja će procijeniti o kakvom se iznosu radi.

'Ovakvo nevrijeme ne pamtim'  

Nevrijeme je pogodilo i županjsku Posavinu gdje je napravilo veliku štetu. Stoljetno stablo jabuke vjetar je iščupalo iz korijena, a stradala su i mnoga druga stabla. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Bilo je strašno, ali ja nisam mislila da će to tako biti. Išla sam dati svinjama večeru, ali to je udarilo, nisam znala od kud. Sakrila sam se i sjedila. Dokle god nije stalo sam se skrivala - rekla je stanovnica Anka Misjer. Njoj je uništen i krov, a radnici joj pokušavaju sanirati štetu prije nego što krene nova kiša. 

- Ovakvo nevrijeme ne pamtim. Možda je '80-ih godina bilo slično, tada nam je polomilo sve šljive. Pijavica nam je '90-ih odnijela krov. Sve je potrgalo i odnijelo - ispričala je Anka koja ističe da je priroda ipak jača od svega. 

Kaže kako će sama sve morati sanirati te da nitko iz općine nije došao da pogleda štetu. Osim velike jabuke, Anka je ostala i bez drveta oraha. 

Jedan susjed je i ozlijeđen. Bio je na krovu i pokušao staviti najlon na njega kada se poskliznuo i pao na ogradu, pričaju Anka i njezina kćer. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

Vujnovčev plan: Vratiti 1,2 mlrd. eura, prodati tri tvrtke, proširiti biznis u regiju, pa se povući...
BUDUĆNOST FORTENOVE

Vujnovčev plan: Vratiti 1,2 mlrd. eura, prodati tri tvrtke, proširiti biznis u regiju, pa se povući...

Plus+ NOVI EXPRESS Iako je Vujnovac u brojnim biznisima, dosad nije pod sobom imao koncern s 45.000 zaposlenih. Sada mu slijede novi koraci gdje ga čekaju i brojne prepreke
Rebro opet bez klime: 'Sinu su jedva uspjeli staviti braunilu koliko su mu se znojile ruke'
OČAJNI PACIJENTI I OSOBLJE

Rebro opet bez klime: 'Sinu su jedva uspjeli staviti braunilu koliko su mu se znojile ruke'

Ne rade klime. Gore je pakao. Imamo ventilator koji kad god mogu nosimo sa sobom, ali tako je svake godine. Nama koji radimo na vrhu zgrade je najgore. U produžetku RTG-a si kao u slijepom crijevu, bez zraka, na 800 stupnjeva - ispričale su nam medicinske sestre.