Obavijesti

News

Komentari 7

Požar kod Omiša uglavnom je ugašen: Počela je padati kiša

Požar kod Omiša uglavnom je ugašen: Počela je padati kiša
5

Na terenu su i dalje 143 gasitelja sa 44 vozila sa splitskog, šibenskog, zadarskog i dubrovačkog područja. Pomažu im vojnici. Tijekom sinoćnjeg gašenja iskopčan je dalekovod, te zatvorena magistrala

VIDEO

Kiša koja je jutros nešto poslije 7 sati počela padati na području Krila Jesenica, Bajnica i Podstrane, u kojima je sinoć buknuo veliki šumski požar, vatru je stavila pod kontrolu gasitelja, doznaje se od zapovjednika JVP Split Ivana Kovačevića.

Na terenu su i dalje 143 gasitelja sa 44 vozila sa splitskog, šibenskog, zadarskog i dubrovačkog područja, a pomaže im i stotinjak vojnika. Tijekom sinoćnjeg gašenja požara iskopčan je dalekovod, te zatvorena magistrala.

Po informacijama dobivenim jutros u splitskoj policiji, od 6 je sati državna cesta D 8 otvorena za promet teretnim automobilima i autobusima, no uz pojačan oprez, dok osobni automobili i jutros koriste alternativne pravce Omiš-Gata-Srinjine-Tugare-Žrnovnica.

Vatra je buknula u 20.10 sati iznad uljare, u gustoj borovoj šumi, zadnjoj preostaloj pošumljenoj površini s obzirom da su okolna šumska područja izgorjela do temelja ovoga, ali i prošlih ljeta u brojnim požarima

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Požar je zahvatio velik prostor i bio je dug nekoliko kilometara, a sinoć dok je divljao nošen jakim jugom u jednom trenutku su plameni jezici dosezali i nekoliko metara visine.

Brine ih vjetar

Prema zadnjim informacijama požar koji je u četvrtak buknuo na području Krila Jasenice je uglavnom ugašen. No vatrogasce brine vjetar.

Glavni vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina rekao je u petak ujutro kako otvoren plamen gori još samo na sjeverozapadu.

Ipak, Glavina kaže kako vatrogasce zabrinjava jak vjetar.

Zatvorena magistrala

Požar koji je u četvrtak navečer buknuo na području Krila Jesenice, istočno od Splita, tijekom noći se nošen jakim vjetrom rasplamsao u smjeru Gornje Podstrane te se do jutarnjih sati očekuje dolazak i 100 vojnika koji će pomoći u gašenju, doznaje se u noći s četvrtka na petak u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.

Također su iz šibensko-kninske i dubrovačko-neretvanske županije u noći  s četvrtka na petak upućene vatrogasne snage kao pomoć gasiteljima na požarištu između Krila Jesenice i Gornje Podstrane.

Vatra potpomognuta jakim jugom nešto poslije 22 sata stigla je do zapadnog dijela Podstrane i Bajnica, gdje nema stambenih objekata. Kuće u Krilu Jesenice nisu ugrožene.

Glavni županijski splitsko-dalmatinski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina izvijestio je da se vatrogasne snage raspoređuju u smjeru Gornje Podstrane kako bi formirale liniju obrane i spriječile daljnje širenje vatrene stihije.

"Pokušat ćemo do jutra ovaj požar staviti pod kontrolu, a ako ne uspijemo onda ćemo u petak ujutro tražiti pomoć kanadera," rekao je Glavina.

Zbog požara u mjestu Krilo Jesenice, zatvorena je za osobna vozila Jadranska magistrala (DC8) od Strožanca do Omiša. Obilazak je cestom Strožanac - Žrnovnica -Tugare - Omiš, javlja u petak ujutro HAK. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1