Obavijesti

News

Komentari 45

Vlada je odbila Visiu Croaticu: 'Njihovo rješenje je neodrživo'

Vlada je odbila Visiu Croaticu: 'Njihovo rješenje je neodrživo'
6

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak je kazao kako su Visiu Croaticu odbili zbog nedorečenosti i nepoznanica u poslovnom planu te je njihovo rješenje neodrživo

VIDEO

Vlada je na sjednici odbila obvezujuću ponudu Visie Croatice za preuzimanje Imunološkog zavoda. Ministar Ivan Vrdoljak kazao je kako se konzultirao sa sindikatima i Upravom Imunološkog te su došli do zaključka da ponuda nije dobra te da iz nje 'nećemo imati dugoročnu održivost'.

Vrdoljak je kazao kako su Visiu Croaticu odbili zbog nedorečenosti i nepoznanica u poslovnom planu te je njihovo rješenje neodrživo.

- Imunološki zavod je prije dvije i pol godine izgubio dozvolu za rad jer se nije ulagalo u poslovanje nego se iz tvrtke izvlačio novac. Dozvolu su izgubili zbog nemara i neodgovornosti svih prethodnih uprava i Vlada - rekao je Vrdoljak koji smatra da je hitno potrebno pronaći model isplate zaostalih plaća radnicima, a nada se i da će Imunološki u idućih mjesec dana vratiti dozvolu za rad.

- Onda u miru možemo Imološki privesti stabilnom poslovanju. Ali ne kroz model koji je apsolutno neprihvatljiv i nema garancije za naše zdravlje i našu krv koja je u Imunološkom da može imati održivost - poručio je ministar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić 01:40

Ukinuta Agencija za vodne puteve

Na sjednici je bilo govora i o godišnjem izvješću HNB-a te izmjeni zakona o stambenoj štednji i o osiguranju depozita kojima će se rasteretiti građani i veći dio odgovornosti će pasti na poslovne banke za čiju propast više neće garantirati proračun.

Prema godišnjem izvješću HNB-a dobit poslovnih banaka u 2014. prije poreza iznosila je 2,5 milijarde kuna, a dobit HNB-a 2,7 milijardi kuna od kojih u proračun ide 500 milijuna kuna.

Vlada je ukinula i Agenciju za vodne puteve koja se sad pripaja Hrvatskim vodama, a time bi s trebalo uštedjeti 10 milijuna kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.