Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
17 komentara

Vlada gasi AUDIO kako bi se smanjila kontrola R. Čačića?

Novi ured od AUDIO-a je preuzeo dio poslova, ali i zaposlenike. Za rad Ureda za upravljanje državnom imovinom trebat će 49 zaposlenika, a AUDIO ih ima 209

Željko Lukunić/Pixsell
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
17 komentara

Vlada Zoran Milanovića razvija ured koji će zapošljavati pedesetak službenika, ali nije objašnjeno kakav je status dviju institucija, Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom i Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO). Agencije sve više funkcioniraju kao paralelni sustavi, a nejasno je hoće li se AUDIO vrlo skoro ugasiti kao i njegov prethodnik Hrvatski fond za privatizaciju, piše Poslovni dnevnik.

Predstojnik Ureda Mladen Pejnović za Poslovni je izjavio da je sve objašnjeno u izmjenama zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstva i drugih središnjih tijela državne uprave iz veljače.

Od izmjena 23. veljače Ured obavlja poslove koje je do sada obavljao AUDIO. Prema odredbama Ured je preuzeo i svu dokumentaciju, te ostala sredstva za rad, prava i obaveze, ali i zaposlenike. Za rad ureda bit će potrebno 49 zaposlenika, a AUDIO inače ima 209 zaposlenih, za koje je zakonskim odredbama od 23. veljače o ustrojstvu tijela državne uprave propisano da će, ako ne budu raspoređeni, prava moći ostvariti sukladno propisima kojima se uređuju prava državnih službenika i namještenika.

Potpuno definiranje rada Ureda očekuje se donošenjem novog zakona o upravljanju državnom imovinom, a tada će biti jasan i njegov odnos prema AUDIO-u, kao i to hoće li on opstati. 

Iz Vladinih krugova nerado komentiraju nagađanja da se izmjenama nastoji smanjiti potpuna kontrola koju nad Agencijom za upravljanje državnom imovinom ima Radimir Čačić, predsjednik Upravnog vijeća. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message