Obavijesti

News

Komentari 199

'Vlada je preuzela odgovornost, a Ante Ramljak ima iskustvo'

'Vlada je preuzela odgovornost, a Ante Ramljak ima iskustvo'
1

Mi smo se našli u situaciji kakvu Hrvatska u gospodarskom i financijskom smislu do sada nije imala, niti je slutila, rekao je premijer Andrej Plenković

VIDEO

Želim reći da je Vlada Republike Hrvatske nakon što je Hrvatski sabor izglasao zakon o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, čvrsto preuzela i vodstvo procesa i političku odgovornost za njegov uspjeh, rekao je premijer Andrej Plenković u ponedjeljak za RTL. 

- Mi smo se našli u situaciji kakvu Hrvatska u gospodarskom i financijskom smislu do sada nije imala, niti je slutila, niti je mogla računati da bi nam ovakva prijetnja u smislu određenih gospodarskih i financijskih poteškoća mogla biti na dnevnom redu. Našli smo jedini ispravni pravni put donošenjem zakona u skladu s Ustavom, u skladu s praksom drugih zemalja i imenovali smo danas izvanrednog povjerenika, gospodina Ramljaka. Riječ je o čovjeku koji ima izvanredno iskustvo kao investicijski bankar i kao savjetnik - rekao je Plenković. 

Dukat nastavlja isporuku Konzumu

Dukat nastavlja isporučivati cjelokupni asortiman u trgovine Konzuma i redovno otkupljivati mlijeko od kooperanata, doznaje se u ponedjeljak iz Dukata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Normalizacija poslovnih odnosa s Konzumom rezultat je uspostavljenog dijaloga i povjerenja između dobavljača i vladinog povjerenika Ante Ramljaka koji se tijekom dana sastao s dobavljačima i bankama, kažu u Dukatu.

"Vjerujem kako je Vlada novim zakonskim okvirom omogućila stabilizaciju hrvatskog gospodarskog sustava u kojem će banke osigurati priljev novih financijskih sredstava, dok će mjeničnu izloženost dobavljača prema bankama tretirati kao dug sustava Agrokora", rekao je u ponedjeljak za Hinu direktor Dukata Alen Fontana.

Dukat će i nadalje otkupljivati svo svježe mlijeko svojih kooperanata te preuzeto mlijeko redovno plaćati u ugovorenim rokovima kako je to bilo i do sada, kaže Fontana.

''Poteškoće u Agrokoru su prijetile stabilnosti gospodarstva'

Na pitanje da li je kriza oko Agrokora bomba koja samo što nije eksplodirala, ministrica Martina Dalić je u Dnevniku Nove TV rekla kako misli da je to spriječeno.
- Financijske poteškoće u Agrokoru prijetile su, i jesu jedna bitna prijetnja stabilnosti hrvatskog gospodarstva i zbog toga smo vrlo odlučno i vrlo brzo pripremili Zakon o izvanrednoj upravi u sistemski važnim poduzećima. Taj je zakon stupio na snagu, on je aktiviran i pokazuje se da je djelotvoran instrument, s obzirom da danas imamo u Agrokoru imenovanog izvanrednog povjerenika, računi Agrokora su deblokirani, danas je održan niz sastanaka i trenutno se u Agrokoru održavaju sastanci koji će rezultirati stabiliziranjem financijskog poslovanja same kompanije, a time i stabiliziranjem svih opasnosti koje su prijetile hrvatskom gospodarstvu - rekla je Dalić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 199
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21