Obavijesti

News

Komentari 400

Plenković: Nije istina da HOS-ova ploča ostaje u Jasenovcu

Plenković: Nije istina da HOS-ova ploča ostaje u Jasenovcu
1

Vladin odgovor na SDP-ovu interpelaciju zbog sporne ploče već je navodno napisan, a ministar uprave Kuščević mora ga još proći s premijerom Plenkovićem

VIDEO

Neistinitina je informacija o odluci Vlade da će ploča HOS-a s natpisom "Za dom spremni" ostati u Jasenovcu, kazao je premijer Andrej Plenković u Bruxellesu, javlja N1.

Upitan treba li ta ploča tamo ostati, Plenković je odgovorio: "Sve sam rekao u intervjuu neki dan. To je tema o kojoj trebamo razgovarati sa svim partnerima u Vladi. U intervjuu sam rekao sve, pročitajte ga. Kad to bude tema u Europskom Vijeću, onda ćemo o tome pričati."

Podsjetimo, Večernji list, pisao je kako bi Ministarstvo uprave trebalo bi objaviti da nema zakonskog uporišta za micanje sporne ploče s ustaškim pozdravom koju su bivši pripadnici HOS-a postavili u Jasenovcu.

Vladin odgovor na SDP-ovu interpelaciju zbog sporne ploče već je napisan, a ministar uprave Kuščević mora ga još proći s premijerom Plenkovićem te idućeg tjedna odraditi još nekoliko sastanaka s udrugama, HOS-om, na temu te ploče.

Prijedlog odgovora Ministarstva uprave  temelji se na proučavanju zakonske regulative koja ne predviđa sankcije za pozdrav 'Za dom spremni'. Dok se zakonska regulativa ne izmijeni, piše ovaj dnevni list, nema uporišta u zakonu da se HOS-ova ploča, postavljena u studenom lani, makne iz Jasenovca.

   

 

hos
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 400
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca