Obavijesti

News

Komentari 113

'Gotovo je kad bude gotovo, a kad bude gotovo onda počinje'

'Gotovo je kad bude gotovo, a kad bude gotovo onda počinje'
7

Europska komisija je u srijedu ocijenila kako Hrvatska nastavlja napredovati u usvajanju i provedbi europskog zakonodavstva te provodi zadaće koje mora ispuniti

VIDEO

Vlada je na sjednici u četvrtak usvojila Sveobuhvatno izvješće Europske komisije o praćenju spremnosti Hrvatske za članstvo u EU odnosno, kako ga je Milanović nazvao, monitoring report. Ovo je drugi od tri izvještaja. Prvi je Vlada usvojila u proljeće.

- U izvješću u proljeće imali smo 51 obvezu, koju smo trebali ispuniti do punopravnog članstva. Te obveze bile su u praktički svim poglavljima koje smo pregovarali, njih 33. U ovom izvješću, umjesto 51 zadaće, imamo 10 zadaća. I umjesto 33 poglavlja na koja se odnose te zadaće imamo 4 poglavlja - rekla je Pusić te dodala kako su neke od zadaća završiti izgradnju graničnih prijelaza, ulaza i izlaza i iz Neuma te funkcioniranje Povjerenstva za sukob interes. Pusić je rekla i da očekuje 20 ratifikacija do kraja godine.

Gotovo je tek kad je gotovo, a kad bude gotovo, u srpnju 2013., onda tek počinje

- Gotovo je tek kad je gotovo, a kad bude gotovo, u srpnju 2013., onda tek počinje - zaključio je Zoran Milanović te nastavio kako od ljudi očekuju da mu barem malo vjeruju.

- Malo sam obećavao i u kampanji. Dajem malo obećanja i očekujem da mi se barem malo vjeruje. Zato smo i otvorili Markov trg, jer želimo čuti ljude - rekao je.

Otvorili smo Markov trg jer želimo čuti ljude

Iako nije komentirao poljoprivredne zakone, koje je u Vladi obrazložio ministar Jakovina, premijer nije zaobišao Čačićev zakon o regulaciji energetskih djelatnosti.

Cijene na tržištu su takve kakve jesu. Pomagat ćemo siromašnima, ali politički manipulirati nećemo

- Ako stojite previše na putu tržišnim principima, onda vam se to odbije od glavu. Zabijanje glave u pijesak pored takvih situacija vodi do gubitaka i prenošenje gubitaka na one koji rade fer. Neki su se pravili naivni dok su drugi plaćali više. Nema opravdanja da se u Vukovaru plaća manje, a negdje drugdje više, čak i u mom rodnom gradu, u kojem živim skoro cijeli život. U pitanju nisu bili socijalni kriteriji, već je netko politički arbitrirao. Cijene na tržištu su takve kakve jesu. Pomagat ćemo siromašnima, ali politički manipulirati nećemo - rekao je Milanović.

Usvojili prijedlog o dugu Umirovljeničkog fonda

Vlada je usvojila prijedlog Ministarstva financija da se dug Umirovljeničkog fonda prebaci na proračun. Riječ je o 1,6 milijardi kuna, koje se Umirovljenički fond zadužio kod Zagrebačke banke i Hrvatske poštanske banke, kako bi umirovljenicima uplatio mirovine. Kredit su podigli, a garancija su im trebale biti dionice JANAF-a i Croatia Osiguranja. Kako ti udjeli nisu prebačeni, a krediti dolaze na naplatu, pa država dug preuzima na sebe.

Vlada je usvojila odluku o financiranju dijela troškova osoba, koje su temeljem odluke Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju u pritvoru. Vlada će platiti troškove puta i smještaja za najviše tri člana uže obitelji prilikom posjeta optuženika jednom mjesečno.

- To se odnosi na one koji nisu pravomoćno osuđeni. Za pravomoćne osuđene postoji mogućnost da se iznimno odobri ovakva pomoć - rekao je Orsat Miljenić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca