Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Vlada Petrinji šalje pomoć tek kad im pošalju dopis!

Gotovo 14 tisuća građana Petrinje, grada koji je u posebnoj državnoj skrbi, pili su najmanje tri dana vodu zagađenu crijevnim i fekalnim bakterijama

Miroslav Šantek
Foto: Miroslav Šantek
2 komentara

Petrinjci su pili vodu u kojoj je bilo 50 puta više crijevnih i fekalnih bakterija nego što je dopušteno jer je vlast štedila. Takva voda može, posebno u djece, izazvati mučninu i povraćanje. Država će im, kaže glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun, financijski pomoći, ali tek nakon što to od njih pismeno zatraže. Ne bi li Vlada trebala više brinuti o područjima od posebne državne skrbi, pitaju Petrinjci. Oni su upozoravali na čudan okus i miris, no nadležne institucije analizu su objavile tek u subotu, pod izgovorom da analiza vode traje tri dana. U vodi ima više od tisuću bakterija, a dopušteno je tek 20. Zabranili su konzumaciju čak i nakon prokuhavanja. Iz predostrožnosti su zatvorili sve bunare. Analizirat će izvorišta i ulazišta vode te nekoliko lokacija u gradu. Škole i vrtiće opskrbljivat će flaširanom vodom. U Domu zdravlja ekipa Hitne pomoći nije imala puno posla.
- Ima poziva i interesa, no stanje nije alarmantno. Da je to epidemija, problema bi imalo tisuće ljudi - ispričao nam je dežurni liječnik Damjan Marin. Tvornica Gavrilović ne upotrebljava vodu Privrede, kao Petrinjci, već Vodoopskrbe Kupa, no svejedno će je analizirati, kazao je Marijan Glušić, direktor kvalitete. Dodao je da on kao i dio Petrinjaca, umjesto vatrogascima, po pitku vodu odlazi na neki od 20-tak izvora u okolici.


PETRINJSKA VLAST ŠTEDJELA NA KRIVOM MJESTU
Petrinjska vlast, u želji da uštedi, nije htjela kupovati vodu Vodoopskrbe Kupa. Odlučili su se za lokalne izvore, odnosno bunare poduzeća Privreda. Bunari nisu bili u funkciji od Domovinskog rata, a jedan takav navodno su pustili u pogon prije 15-tak dana, nakon šest mjeseci pročišćavanja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message