Obavijesti

News

Komentari 46

Orešković: Od EK očekujem pozitivnu ocjenu o reformama

Orešković: Od EK očekujem pozitivnu ocjenu o reformama
1

Komisija planira ocijeniti Nacionalni program reformi Vlade kao “poprilično ambicioznu reformsku agendu” koja će, bude li ispunjena, popraviti makroekonomske neravnoteže

VIDEO

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković kazao je kako očekuje da će od Europske komisije čuti pozitivno mišljenje o Nacionalnom programu reformi, kroz čiju će provedbu Hrvatska krenuti u pravom smjeru. 

Na početku sjednice Vlade Orešković je podsjetio da će EK danas objaviti svoje mišljenje o predloženim reformama, čiji su dijelovi već procurili u medije, te je kazao da su u Vladi i očekivali vrlo pozitivno mišljenje, jer se radi o kvalitetnom programu. 

- Danas ćemo čuti mišljenje Europske komisije o nacionalnom planu reformi. Nešto je već procurilo.  Mislim da će to biti kako smo i očekivali, pozitivno mišljenje jer radi se o kvalitetnom programu. Na početku su svi pričali nema reformi, gdje su reforme, a mislim da ćemo sada čuti da su, ne samo kvalitetne reforme, nego da će kroz ove reforme i  Hrvatska krenuti u pravom smjeru i da ćemo imati bolju budućnost. Prije dva mjeseca bili smo na rubu, a u kratkom roku smo napravili kvalitetni dokument. Reforme su, ja bih rekao, 80 posto uspjeha, 80 posto je egzekucija i implementacija. Do nas je sad da to ispunimo. Ja sam uvjeren da ćemo to ispuniti, Vlada je već krenula. Što je meni najbitnije su rezultati  i da se na to fokusiramo.  Ovaj dokument je još jedan dodatni  uspjeh za ovu Vladu. Investitori će vidjeti da smo dobili jednu vrlo solidnu ocjenu. Čestitam - rekao je premijer Tihomir Orešković na početku sjednice Vlade te najavio da će konkretniju izjavu dati poslijepodne, nakon što mišljenje EK i službeno bude objavljeno.

Reforme Vlade dobile pozitivnu ocjenu?

Čini se kako je premijer u pravu, budući da je Večernji list objavio kako EK planira ocijeniti Nacionalni program reformi Vlade kao “poprilično ambicioznu reformsku agendu” koja će, bude li ispunjena, popraviti makroekonomske neravnoteže u kojima se nalazi Hrvatska. 

Nacionalni program reformi RH sadrži ozbiljne mjere za poboljšanje javnih financija, zdravstvenog sustava i poslovnog okruženja, piše u nacrtu dokumenta spremnog za usvajanje na današnjem kolegiju europskih povjerenika u sjedištu EK u Bruxellesu.

Uz to, navodno će EK Hrvatskoj dati pet novih ekonomskih preporuka.

>>> Više pročitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca