Obavijesti

News

Komentari 105

'Vladika je htio djecu do 11 godina, stariji su mu bili prljavi'

'Vladika je htio djecu do 11 godina, stariji su mu bili prljavi'
3

Ispovijest bivšeg đakona Srpske pravoslavne crkve šokirala je Srbiju. U intervjuu je u detalje opisao gnjusna zbivanja u crkvi čiji je glavni lik bio vladika Vasilij Kačavenda

VIDEO

Ne mogu više šutjeti jer tišina me ubija. Vladiku Vasilija Kačavendu moramo zaustaviti u ime kršćanstva, u ime Srpske pravoslavne crkve kojoj pripadam, započeo je svoju šokantnu ispovijest Bojan Jovanović (36), koji je bio đakon Srpske pravoslavne crkve u Bijeljini kod episkopa tuzlansko-zvorničkog Vasilija. Gnjusne epizode iz crkvenog života ovaj će bivši đakon opisati i u knjizi čija je središnja tema pedofilija. Jovanović je najvjerojatnije prvi službenik Crkve koji je javno, pod imenom i prezimenom, progovorio o pedofiliji i mnogim drugim strahotama o kojima se godinama spekulira, javlja Radio Sarajevo

U intervjuu je opisao kako mu je Kačavenda odmah po dolasku u Bijeljinu rekao da ga voli i da će njih dvoje živjeti kao braća:

- Onda me počeo ljubiti po vratu. Dirao me po intimnim dijelovima tijela i molio da se skinem da vidi kako sam građen, da zna kakav križ da mi kupi. Taj pakao je prekinuo nečiji dolazak i u šoku sam otišao u svoju sobu - opisuje Jovanović stravično prvo iskustvo s Kačavendom, kojeg zove Pablo tvrdeći kako je radio za Udbu. 

Dodaje da je stalno bio pod pritiskom i da se osjećao kao zatočenik, a mnogi svećenici sugerirali su mu da šuti o Kačavendinom načinu života. 

- Užas. Igumani su podvodili bogoslove, dovođeni su mladići kojima je kao meni nuđeno sve. Oni koji su pričali da je vladika homoseksualac i pedofili dobivali bi batine, a tijekom posta organizirale su se i pijanke. Dolazili su razni poduzetnici. Nažalost, jedan bogoslov je smrtno stradao samo zato što nije htio spavati sa Kačavendom - kazao je Jovanović misleći na smrt bogoslova Milića Blažanovića. 

- Biraju se djeca bez roditelja, iz siromašnih sredina, iz sredina gdje bi bilo sramota pričati da vas je netko seksualno zlostavljao. Od mene je tražio da vidim koja su djeca bez roditelja, da im dam malo novca te da ih dovedem u dvor da on izabere. Traži isključivo djecu do 11 godina, jer starija vjerojatno već imaju seksualne odnose pa su prljava - tvrdi bivši đakon.

Jovanović tvrdi i da posjeduje šest snimaka, koji potkrjepljuju sve njegove tvrdnje i optužbe. Kazao je i kako vlasti znaju za monstruozne slučajeve pedofilije u crkvi te da je o svemu obaviješten i predsjednik Boris Tadić.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca