News

Komentari 14

'Vladin asistent Andrija kaže da bih trebao u izolaciju. Kod nas je očito bitno što kaže Andrej'

'Vladin asistent Andrija kaže da bih trebao u izolaciju. Kod nas je očito bitno što kaže Andrej'

Budući da se napadima na kolegu Rajka Ostojića pridružio i cijenjeni hrvatski epidemiolog Gordan Jandroković, odlučio sam provjeriti što kaže struka, napisao je Peđa Grbin na Facebooku...

Mora li premijer Andrej Plenković u izolaciju ili ne? Pitanje je kojim se hrvatska javnost bavi već danima. Plenković se prošli tjedan u Zadru na Adria Touru družio s Novakom Đokovićem i Goranom Ivaniševićem koji su bili pozitivni na korona virus. Premijer je bio negativan na testu, ali mnogi smatraju da je njegova dužnost otići u samoizolaciju na dva tjedna jer je bio u bliskom kontaktu sa zaraženim osobama.

Ta tema stvorila je i dodatnu polemiku uoči parlamentarnih izbora koja su na rasporedu 5. srpnja. Iz HDZ-a, kao i sam ministar zdravstva Vili Beroš, tvrde kako premijer ne mora u izolaciju, a njegovi politički 'suparnici' tvrde drugačije.

Ni član SDP-a Peđa Grbin nije bio siguran pa je svoje nedoumice htio razriješiti kod Andrije, digitalnog asistenta Ministarstva zdravstva za pomoć u borbi protiv korona virusa.

- Budući da se napadima na kolegu Rajka Ostojića pridružio i cijenjeni hrvatski epidemiolog Gordan Jandroković, odlučio sam provjeriti što kaže struka. Pa sam upogonio Andriju, svojedobno slavodobitno prezentiranog asistenta Ministarstva zdravstva. I, gle čuda, Andrija kaže da se u usporedivoj situaciji treba samoizolirati. Jedino što u Hrvatskoj danas uopće nije bitno što kaže Andrija, nego samo ono što kaže Andrej - poručio je Grbin uz fotografiju.

Najčitaniji članci