Obavijesti

News

Komentari 0

Vladin ured za udruge svečano dodjeljuje bespovratna sredstva

Vladin ured za udruge svečano dodjeljuje bespovratna sredstva

Više od 12 milijuna kuna bit će dodijeljeno za projekte organizacija civilnoga društva u području razvoja lokalne zajednice, izvijestili su u utorak iz Ureda za udruge Vlade RH

VIDEO

Više od 12 milijuna kuna bit će dodijeljeno za projekte organizacija civilnoga društva u području razvoja lokalne zajednice, izvijestili su u utorak iz Ureda za udruge Vlade RH koji danas organizira i svečanu dodjelu bespovratnog novca za 20 udruga.

Svečana dodjela ugovora organizacijama civilnoga društva bit će u 14 sati u Hotelu The Westin, a povodom dovršetka dijela procesa ugovaranja projekata iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.

- Pozivom ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna se želi osigurati razvoj civilnoga društva koji osigurava ujednačen regionalni društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj Hrvatske - istaknuli su iz Ureda za udruge Vlade RH.

Specifično, dodali su, njime se nastoji jačati kapacitete organizacija civilnog društva (OCD) aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond za zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje i dobro upravljanje na lokalnoj razini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također, njime se želi unaprijediti i kapacitete organizacija civilnoga društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

Projekti koji se ugovaraju vrijedni su više od 12 milijuna kuna, a svi projekti sufinanciraju se iz Europskog socijalnog fonda te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge.

Među 20 ugovorenih projekata su: Projekt jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za povezano pružanje socijalnih usluga korisnicima/ama u Poreču i razvoj podrške u doba krize: "Točka na P - Podrška. Povezanost. Poreč." Centra za građanske inicijative Poreč, zatim "Mi-Mode: Mitigacijski model u kriznim situacijama kao odgovor na potrebe lokalne zajednice" Centra za poduzetništvo - za razvoj i promoviranje poduzetničkog ponašanja. Tu su i projekt "Jači od cilja" Gradskog društva osoba s invaliditetom iz Đurđevca te projekt "Volontiranje za održivi razvoj na kopnu i otocima“ - Pozor! - Projekti i obrazovanje za održivi razvoj. Slijedi Proaktivna mreža - PRONI Centra za socijalno podučavanje, "Scout city - grad po mjeri djece - II. generacije" Splitskog skautskog zbora, "Zajedno smo jači - znanjem protiv krize" Udruge za promicanje kultura "Kulturtreger" i mnogi drugi.

Na svečanoj dodjeli sudjelovat će predstavnici Ureda za udruge Vlade RH i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, kao i predstavnik Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti