Obavijesti

News

Komentari 0

Vlahušić: "Ako se neću moći kandidirati, imam zamjenu"

Vlahušić: "Ako se neću moći kandidirati, imam zamjenu"
1

Bivši dubrovački gradonačelnik Vlahušić se ne može kandidirati na lokalnim izborima jer je protiv njega donesena pravomoćna osuđujuća presuda u "aferi Šipan"

VIDEO

Bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić (HNS) rekao je u četvrtak kako se nada da će Ustavni sud odluku o Zakonu o lokalnim izborima donijeti ''na vrijeme'', odnosno do početka kandidacijskog postupka, te potvrdio kako ima "spremnu zamjenu" ako se on ne bude mogao kandidirati.

''Polovicom travnja počet će proces kandidiranja i trajat će do kraja travnja. Nadam se da će Ustavni sud do tada donijeti odluku. Bez obzira kakva ona bila, budući gradonačelnik će biti iz HNS-a'', rekao je Vlahušić na konferenciji za novinare, te potvrdio kako ima spremnu zamjenu ako se on ne bude mogao kandidirati.

Ipak je odbio podijeliti ime ''zamjenskog kandidata'' s novinarima, te na upit samo ponovio kako je on kandidat HNS-a.

Izmjenama Zakona o lokalnim izboriIma, koje je Sabor usvojio krajem prošle godine na prijedlog Mosta nezavisnih lista, Vlahušić se ne može kandidirati na lokalnim izborima jer je protiv njega donesena pravomoćna osuđujuća presuda u "aferi Šipan". Oporba je zakon prozvala "lexom Vlahušić", tumačeći da ga je Most predložio samo kako bi iz izborne utrke u svibnju izbacio dubrovačkog gradonačelnika Andru Vlahušića, a u siječnju je Ustavnom sudu upućen zajhtjev za ocjenu ustavnosti usvojenih izmjena.

Policija mora naći tko je Mosotovom kandidatu probušio gume 

Vlahušić je pozvao policiju da istraži tko je Mostovom Maru Kristiću izbušio gume na automobilu nakon što je objavio svoju kandidaturu za gradonačelnika i naglasio da se nikome ne smije uništavati imovina.

''To je posao za policiju da istraži, moramo znati tko je odgovoran jer takve stvari u našem gradu nisu primjerene. Mi smo, s obzirom na tri milijuna turista godišnje, daleko najsigurniji grad u Hrvatskoj i ovakvo nešto nešto nije dobro'', rekao je Vlahušić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...