Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Vlahušić: Zabranit ćemo ubijanje životinja iz azila

Vlasnici dobit će račun za podmirenje mjesečnih troškova od 500 kuna i to do udomljavanja, rekao je na sjednici Gradskog vijeća Andro Vlahušić

Zvonimir Pandža/VL
Video: Zvonimir Pandža/VL
9 komentara

Javna osuda članka gradske Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, koji dopušta eutanazija životinja, dala je pozitivan rezultat. Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić je iz prijedloga Odluke izbacio sporni članak. Uoči sjednice Gradskog vijeća u srijedu je kazao kako će vijećnicima predložiti usvajanje odredbe o  zabrani eutanazije zdravih životinja iz azila.
- Dubrovnik će biti prvi grad koji će zabraniti eutanaziju, a vlasnici obvezatno mikročipiranih životinja koji napuste svoje ljubimce dobit će račun za podmirenje mjesečnih troškova od 500 kuna i to do udomljavanja. Predložit ću jednokratni poticaj od 500 kuna za udomljavanje - istaknuo je Vlahušić. Nove odredbe gradske Odluke poslat će Vladi, Saboru i njegovim zastupnicima. Pred zgradom gradske uprave okupilo se stotinjak prosvjednika sa psima iz azila te su izrazili protivljenje ubijanju životinja iz azila. Prikupljali su i novčane priloge pa je gradonačelnik Vlahušić dao 50 kuna. Satirična udruga 'Nazbilj' svoje negodovanje je izrazila na panou naziva 'Ubij me nježno'. Na panou su bile slike političara i injekcija.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message