Obavijesti

News

Komentari 28

'Vlahušićeva pobjeda dokazuje nizak ugled našeg pravosuđa'

'Vlahušićeva pobjeda dokazuje nizak ugled našeg pravosuđa'
1

Bit će teško ustrojiti vlast u Dubrovniku jer Vlahušić ima 10 vijećnika, Demokratski sabor četiri, Nezavisna lista tri, a HDZ osam vijećnika, smatra analitičar Maldini

VIDEO

HNS je objektivno pobjednik ovih lokalnih izbora, rekao je politički analitičar Žarko Puhovski u emisiji 'U mreži prvog' Hrvatskog radija na kojoj se raspravljalo tko su dobitnici, a tko gubitnici nedjeljnog drugog kruga lokalnih izbora.  

Upitan da prokomentira činjenicu kako iza osuđenog Andre Vlahušića, pobjednika u Dubrovniku, stoji koalicija, a da će ministrica kulture Andrea Zlatar Violić vjerojatno morati otići iz Vlade zbog afere s uzimanjem akontacija za službena putovanja na koja nije otišla, Puhovski kaže kako će ona vjerojatno biti netko na kome će se dokazivati principi. 

- Međutim, slučajevi Vlahušić, Sabo ili Bandić samo su dokaz kako nizak ugled uživa hrvatsko pravosuđe - rekao je Puhovski. 

- Vlahušić u Dubrovniku nije percipiran kao kandidat HNS-a, nego je dobio izbore isključivo kao Andro Vlahušić - kaže politički analitičar Pero Maldini sa Sveučilišta u Dubrovniku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Maldini: Vlahušiću će biti teško ustrojiti vlast u Dubrovniku

- On je protiv sebe imao sve, zato je dobio i manje glasova nego na prijašnjim izborima. Bit će teško ustrojiti vlast jer Vlahušić ima 10 vijećnika, Demokratski sabor 4, Nezavisna lista 3, a HDZ 8. Vlahušiću trebaju tri glasa, ali je pitanje koja bi tri mogao dobiti jer su svi ostali veliki dio svoje kampanje gradili upravo na poziciji protiv Vlahušića. Također bi morali objasniti svojim biračima zašto sada s njim surađuju - naglašava Maldini.

Puhovski: HDZ ne može biti zadovoljan

Puhovski, pak, ističe da HDZ ne može biti zadovoljan. 

- Samo je jedanput ozbiljno pobijedio na izborima za Europski parlament, a priča o tome da HDZ cijelo vrijeme pobjeđuje je fantazija HDZ-ovaca, ali je i činjenica da je HDZ uvijek blizu pobjedi. HDZ je nedvojbeno najjača stranka u Hrvatskoj i favorit na izborima, ali još nije pobijedio - kaže Puhovski. Da je dobio Korčulu, SDP bi bio pobjednik ovih izbora, da je dobio Dubrovnik, to bi bio HDZ, smatra Puhovski.

'Izglednije je da će izbori biti 3. siječnja 2016.'

O mogućim datumima parlamentarnih izbora Puhovski nagađa kako bi to mogla biti ili posljednja nedjelja u listopadu ili 3. siječnja 2016. godine, što mu se čini izglednijim. 

Maldini ne vjeruje da su i HDZ i SDP spremni za izbore

- Oporba treba svoj gospodarski program tek predstaviti javnosti, ne zna se ni tko su kandidati za ministre, SDP-u treba ova godina kako bi ostvario neke konkretne rezultate u poboljšanju stanja u Hrvatskoj i na njima temeljio kampanju - smatra Maldini.

'Nažalost, na izborima će se više odlučivati na temelju ustaša i partizana'

- Na žalost, na parlamentarnim izborima još će se uvijek više odlučivati na temelju ustaša i partizana, a manje na temelju programa - kaže Puhovski, a Maldini dodaje kako se to pitanje uvijek povlači kad se nema što pametnije reći.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a