News

Komentari 124

Vođa zloglasnog Ku Klux Klana se kamionetom zabio u grupu prosvjednika i pregazio jednog

Vođa zloglasnog Ku Klux Klana se kamionetom zabio u grupu prosvjednika i pregazio jednog

Muškarac se zabio u grupu prosvjednika u Virginiji. Njegovo ime je Harry Rogers, ima 36 godina, i optužen je za vandalizam i napad. Trenutno je u pritvoru...

Muškarac koji je osumnjičen da se u nedjelju vozilom zabio u grupu prosvjednika u Virginiji je 'vođa zloglasnog Ku Klux Klana', javlja lokalna policija. Njegovo ime je Harry Rogers, ima 36 godina, i optužen je za vandalizam i napad. Trenutno je u pritvoru. Jedna osoba je  u napadu ozlijeđena, piše CNN.

- Čini se kako ozlijede kod žrtve nisu toliko teške, hvala Bogu. Ovaj napad na mirne prosvjednike je užasan i nedopustiv i tražit ćemo da se Rogers najstrože kazni - rekla je odvjetnica Shannon Taylor.

Podsjetimo, i u Seattleu, gdje traju prosvjedi nakon smrti Georgea Floyda, došlo je do stravičnog incidenta. Muškarac je automobilom uletio među prosvjednike, zatim pucao i ranio prosvjednika koji mu se suprotstavio kad se zaustavio.

Naime, muškarac je automobilom iz nekog razloga upao u gomilu prosvjednika. Zatim je izvadio pištolj i zapucao u prosvjednika koji mu se suprostavio kad je stao.

Na snimci očevidaca se vidi kako je osumnjičeni napustio vozilo te da su ga prosvjednici okružili.

POGLEDAJTE VIDEO: Mahao je pištoljem, projurio kroz gomilu i predao se policiji

Svi ovi prosvjedi su buknuli nakon ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda (46) kojemu je policajac gotovo devet minuta držao koljeno na vratu dok je on govorio da ne može disati.

 

 

Najčitaniji članci