Obavijesti

Promo sadržaj

Vodič: pet obližnjih skijališta idealnih za vikend

Vodič: pet obližnjih skijališta idealnih za vikend
2

Hrvatska i susjedne zemlje imaju velik broj manjih skijališta koja nemaju 100 kilometara staza i nisu razvikana kao luksuzna, no podjednako će razveseliti ljubitelje bijelog sporta

Ako vam nije ostalo dovoljno godišnjeg ili novca da odete na tjedan-dva na neko poznato skijalište u Alpama, ne znači da vam ova zima mora proći bez snježnih radosti. Hrvatska i susjedne zemlje imaju velik broj manjih skijališta koja nemaju 100 kilometara staza i nisu razvikana kao luksuzna, no podjednako će razveseliti ljubitelje bijelog sporta. 

Zagrepčani koji će ove zime ostati kod kuće, ne moraju se brinuti o skijanju zahvaljujući Sljemenu. Skijaške staze na sjevernim obroncima Medvednice imaju ukupno 4000 metara staze na četiri spusta: Crvenom na kojem se može skijati i noću, Bijelom, Plavom i Zelenom. Zbog sustava umjetnog zasnježivanja, skijaška sezona povrh Zagreba traje dovoljno dugo da se nauživamo zimskih radosti. 

Susjedna BiH može se pohvaliti s nekoliko skijališta koja Hrvati rado posjećuju. U skijaškom centru na Kupresu sve što im treba pronaći će i početnici i oni malo iskusniji. Iznajmiti možete kompletnu opremu i birati između lakših do zahtjevnijih staza. Tu su i žičara i restoran te hotelski i privatni smještaj. 

Drugo popularno BiH skijalište je Jahorina nedaleko Sarajeva. Najviši vrh Jahorine na visini je od 1916 metara, a samo skijalište proteže se na od 1300 do 1880 metara nadmorske visine. Ima 20 kilometara uređenih staza od kojih je većina opremljena vučnicama. Ukupno ih je devet; najviše crvenih (zahtjevnih),  nekoliko crnih (teških) i plavih (srednje zahtjevnih), od kojih su neke prilagođene i djeci. Jahorina nudi i staze za skijaško trčanje, a možete uživati i u vožnji motornim sanjkama. 

Popularni skijaški kompleks Rogla u Sloveniji dopušta skijašima da automobilom dođu do samog vrha planine, a od Zagreba je udaljen oko dva sata vožnje. Nudi staze za iskusne skijaše i daskaše, 11 žičara, dvije četverosjedežnice i nekoliko desetaka kilometara uređenih staza za skijaško trčanje.  U podnožju planine nalazi se izvor termomineralne vode, pa je Rogla poznata i po svojim wellnessima. Kad vam dosadi snijeg, opustiti se možete u nekom od mnogobrojnih spa centara. 

Najpoznatije i najveće skijalište u Srbiji, Kopaonik, ima najmoderniji sustav žičara u istočnoj Europi. Nudi staze za alpsko i nordijsko skijanje, a ima i vrhunski uređen snowboard park u kojem se često održavaju i natjecanja. Ljubitelji noćnog skijanja uživat će na stazi 'Malo jezero', dok oni najmlađi mogu naučiti skijati u tzv. 'ski vrtiću'. 

Bez obzira za koje se skijalište odlučite, osim pancerica i tople odjeće, nemojte zaboraviti sa sobom 'ponijeti' i putno zdravstveno osiguranje. Već za 139,08 kuna uz Croatia putno zdravstveno osiguranje možete osigurati cijelu obitelj. Zaključite li osiguranje online, ostvarujete 15 posto popusta, pa će vas koštati samo 118,22 kuna.

Ono pokriva troškove hospitalizacije, medicinske njege, kućnih posjeta, lijekova, prijevoza u domovinu ako je potrebno, dolazak hitne... Putujete li automobilom, u Croatia osiguranju uz putno zdravstveno možete ugovoriti i kasko AutoPut osiguranje koje na području Hrvatske i Sustava zelene karte pokriva rizik od prometne nesreće, krađe vozila, pada predmeta na auto, požara, udara groma, tuče, oluje i snježne lavine. Osigurati se mogu automobili starosti do 12 godina na razdoblje do 45 dana, a osiguranje se može ugovoriti po cijeni već od 165 kuna za 8 dana. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.