News

Komentari 119

Vodič za covid potvrde: Kako ih zatražiti i gdje ih možete podići?

Vodič za covid potvrde: Kako ih zatražiti i gdje ih možete podići?

Preko sustava e-Građani potvrdu možemo isprintati ili je poslati na mail, no postoji i mobilna aplikacija CovidGO, preko koje možemo u m-novčanik pohraniti svoju, ali i potvrdu, primjerice, za djecu, ako je imaju

Stožer od 15.11. uvodi obavezu covid potvrda u državne i javne službe, a možda i u kafiće, restorane i rekreacijske centre ako se epidemiološka situacija ne popravi. Stoga ne bi bilo loše podsjetiti gdje sve možete dobiti svoju covid potvrdu.

Ako smo cijepljeni ili smo Covid-19 preboljeli, odnosno testirani smo na koronu u traženom roku, imamo pravo na EU Covid potvrdu.

POGLEDAJTE VIDEO: Do covid potvrde u svega par minuta

Moguće ju je dobiti preko sustava e-Građani, u uredima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), na svim mjestima za testiranje na Covid-19, kojih je oko 200 u cijeloj Hrvatskoj, a tiskanu potvrdu, ili poslanu na mail, možemo podignuti i u ljekarnama.

Preko sustava e-Građani potvrdu možemo isprintati ili je poslati na mail, no postoji i mobilna aplikacija CovidGO, preko koje možemo u m-novčanik pohraniti svoju, ali i potvrdu, primjerice, za djecu, ako je imaju. 

Kako kome odgovara, potvrda može biti papirnata, spremljena u PDF formatu, u mobilnoj aplikaciji na mobitelu... Za one koji su cijepljeni potvrda vrijedi 365 dana.

 

Najčitaniji članci